Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 15:07 tarihinde yayınlandı
0

2023-2024 Eğitim-Öğretim Hazırlıkları Devam Ediyor

Karabük’te 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş eğitim kurumları müdürleri ile toplantılarına devam ediyor.

2.Bölge Eğitim Bölgesi Müdürleri ile Fatih İlkokulu’nda değerlendirme toplantısı yapan Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Okulların Yeni Eğitim Öğretime Dönemine Hazırlanması, Okullarda Devam Eden İnşaat, Bakım ve Onarım Çalışmaları, Yaz Kursları, LGS ve YKS Başarı Durumu, Rehberlik Faaliyetleri, Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı, ŞÖK, Zümre Toplantıları, Okul Kültürü Oluşturulması, Projeler, Yarışmalar, İletişim, Okul Aile Birliği Faaliyetleri ve Resmi Yazışmalar konularında istişarelerde bulundu.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının ve rotasyon sebebiyle okullarda yeni göreve başlayan okul müdürlerinin görevlerinde başarılar dileyen Müdür Akbaş; “Türkiye Yüzyılı şile yeni eğitim öğretim dönemine çok daha güçlü hazırlanıyoruz. Bakanlığımızın üst düzey eğitim politikalarıyla ve Karabük eğitim ailemizin güçlü kadrolarıyla Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Yakışır şekilde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılını akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarıları ile tamamladık. Bu anlamda öncelikle bu sürecin başkahramanları olan öğretmenlerimize, siz değerli yöneticilerimize ve Karabük eğitim ailemizin tüm fertlerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarımızın devamını diliyorum.

Sevk ve idarede tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve memurlarımız bize güç veriyor. İstişare ve ortak akıl ile tüm iş ve işlemlerimizi idame ettiriyoruz ve bu da bize başarıyı getiriyor. Bu düstur ile çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz.

Değerli arkadaşlar, Başarımızın sürdürebilir olması açısından 2023-2024 eğitim öğretim yılına girdiğimiz bu süreçte eğitim-öğretim hazırlıklarını, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımızı, stratejik planımızı ivedilikle tamamlayalım. ŞÖK, Zümre ve Kurul toplantılarını büyük özveri ile gerçekleştirelim ve alınan kararları zamanında harfiyen uygulayalım. Bu toplantılar okulumuzun vizyonu ve misyonu açısından çok önemli.

Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen ücretsiz ders kitaplarını öğrencilerimizin masasının üzerine bırakalım.

Büyük ve Güçlü Devletimiz eğitim öğretime geniş imkânlar sunmaktadır. Bu imkanlar doğrultusunda okullarımızın belirli alan ve bölümlerinde düzenlemeler yapalım ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okullarına geldiklerinde değişiklikleri fark etsinler.

Hepinizin de bildiği üzere öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzenlenen sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yarışmalara katılıyor ve önemli dereceler elde ediyorlar. Öğrencilerimizin akademik başarıyla birlikte kendilerini bu yarışmalara katılarak gerçekleştirmesi ve sosyalleştirmesi çok değerli ve önemli. Bu anlamda okulunuzda yapılan her türlü faaliyeti kayıt altına almalısınız. Öğrencilerimizi kademe kademe takip etmelisiniz. Bu takip hem öğrencilerimizin başarısını artıracak hem okulumuzun vizyonunu daha kalıcı hale getirecektir.

Bakanlığımız koordinesinde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla Ortaöğretimde 10.000 Okul/Lisedeyiz projesi çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Okullarımızda dersliklerin yanı sıra kütüphanelerinden bilişim atölyelerine kadar öğrencilerimizin kullanabileceği çok amaçlı alanlarımız bulunmaktadır. Öğrencilerimizin bu alanları en aktif şekilde kullanmaları noktasında teşvik edelim.

Okul inşaatı, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Okul yöneticilerimizin öğretmenlerle, veli ve vatandaşlarla olan ilişkilerinde etkili iletişim kurmaları çok önemli. Velilerimizi bilgilendirelim ve bilinçlendirelim. Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam etmektedir. Bu hassas sürecin sağlıklı ve başarılı bir şekilde yönetilmesinin temelinde iletişim vardır. Kritik konuları mutlaka ilgili şube müdürümüz ile paylaşalım. Koordinasyon son derece önemlidir. Sürekli irtibat içerisinde olalım. Bu bağlamda her birimizin ulaşılabilir olması son derece önemlidir.

Bu düşünceler ile hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, toplantıya katılan yöneticilerimize teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

 

.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
katid baskani toktas dogal afetler turizmi etkilemedi otellerde doluluk orani yuzde 70 aDa53Sb5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

KATİD Başkanı Toktaş: “Doğal afetler turizmi etkilemedi, otellerde doluluk oranı yüzde 70”

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Toktaş, Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan doğal afetlerin turizmi olumsuz etkilemediğini belirterek, bayram tatiliyle birlikte otellerde doluluk oranlarının yüzde 70 seviyesine ulaştığını söyledi.

Doğal afetlerin turizme olumsuz etkisinin sınırlı kaldığını ifade eden Murat Toktaş, özellikle dere yataklarına yakın inşa edilen bungalovların risk oluşturduğunu dile getirdi. Toktaş, geçmişte yaşanan can ve mal kayıplarının sektörde olumsuz algı oluşturduğunu ancak son dönemde devlet ve belediyelerin aldığı önlemler sayesinde riskli yapıların tahliye edilip yıkıldığını belirtti. Toktaş, iklim değişikliğinin ise bölge turizmine kayda değer bir zarar vermediğini kaydetti.

“Havza’daki sel termal tesisleri etkilemedi”

Yakın zamanda Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen selin termal tesisleri etkilemediğini dile getiren Murat Toktaş, “12 Mayıs’ta Havza ilçemizde yoğun bir yağış meydana geldi. Bundan yaklaşık 3-5 gün öncesinden özellikle valilik kanalıyla sürekli uyarılar yapıldı. Selin vurmasından önce de yaklaşık 3-5 saat evvel tekrar anonslar yapılmıştı. Tesislerimizde şu anda herhangi bir hasarımız yok. Tesisler olarak biz tedbirlerimizi almıştık. Turizm tesislerinde bir problemimiz yok. Sadece orada şehir merkezinde ne yazık ki kötü bir sel felaketiyle karşılaşıldı. O da 2-3 gün içinde belediyenin ve valiliğin mücadelesi ile hızla toparlandı. Havza, termal bölge. Selin termal tesislere olumsuz etkisi olmadı. O anlamda bir problemimiz yok. Yolların hemen açılması, şehir merkezinin hızlı bir şekilde normale dönmesi bizi olumsuz bir şekilde etkilemedi” dedi.

“Şu anda oteller yüzde 70 dolulukta, yazın bu oran yüzde 100 oluyor”

Bayram tatilinin turizm ve otelcilik sektörü açısından hareketlilik oluşturduğunu belirten Toktaş, “Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bölgede yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle ülkenin batısında yaşayan hemşehrilerimiz kurban kesimi ve tatil amacıyla bölgeye geliyor. Bunun yanında gezi amaçlı gelen ziyaretçiler de bulunuyor. Uzun tatil sektörü hareketlendirdi. Rezervasyonlar önceden gelmeye başlamıştı. Yolda olan vatandaşların bir kısmı da güzergah üzerindeki turistik tesislerde konaklıyor. Özellikle Doğu Karadeniz’e giden misafirlerin önemli bölümü Samsun’da mola veriyor. Bayram sezonunda Karadeniz Bölgesi’nde doluluk oranlarının yüzde 70 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bayramın yaz dönemine denk geldiği yıllarda ise doluluk oranı yüzde 100’e ulaşıyor” diye konuştu.

“İran Savaşı, Arap turistlerin Karadeniz’e gelişini olumsuz etkiledi”

ABD-İran savaşının Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısını etkilediğini ifade eden Toktaş, “Bölgemizde yaşanan İran gerilimi, Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de enflasyonu tetikledi. Yakıt maliyetlerinin artması hem uçak hem de otobüs firmalarının zam yapmasına neden oldu. Mevcut konjonktürde çok büyük bir hareketlilik beklenmiyor. Bunlar geçici etkenler. İran konusu kısa sürede normale dönerse hareketlilik yeniden başlayacaktır. Özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e gelen turistler, uçak bulmakta zorlandıkları için seyahat edemiyor. Hava sahalarının kapanması da önemli bir etken oluşturuyor. Bu nedenle Körfez pazarında daralma yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

“Vali Tavlı ve Başkan Doğan’ın turizm hassasiyeti şehre olumlu yansıdı”

Yerel yöneticilerin turizme verdiği önemin şehre olumlu katkı sunduğunu belirten Toktaş, “Valimiz Orhan Tavlı’nın turizm konusuna hassasiyetle yaklaşması ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’ın bu çalışmaları desteklemesi Samsun turizmine olumlu yansıdı. Her iki kurumun da turizmin gelişeceğine inanması önemli bir sinerji oluşturdu. Devlet ve yerel yönetimin turizmi sahiplenmesiyle hızlı bir ilerleme sağlanacağına inanıyorduk. Şu anda bunun gerçekleştiğini görüyoruz. Biz de STK’lar olarak destek vermek amacıyla turizm odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla bir platform oluşturduk. Turizm Master Planı’nın açıklanmasıyla birlikte planlı bir yol haritası ortaya konuldu. Bu süreçte sadece kamu ve belediyelerin değil, STK’ların ve üniversitelerin de katkı sunması gerekiyor. Orhan Tavlı’nın göreve gelmesiyle Samsun’un turizme bakışı daha vizyoner bir hale geldi. Bunun olumlu sonuçlarını görmeye başladık” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin