Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2022 13:21 tarihinde yayınlandı
0

2022 Yılı 2.Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2022 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl  Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, “Kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2022 yılının 2.döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmaktır.

Bu kapsamda İlimizde, 2022 yılında; Ulaştırma sektöründe 22, Eğitim sektöründe 47, Kültür-Turizm sektöründe 8, Tarım sektöründe 63, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 7, Diğer Kamusal Hizmetleri Sektöründe 32 olmak üzere toplam 184 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 184 proje ve işin toplam proje bedeli 5 Milyar 681 Milyon 296 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 809 Milyon 488 Bin TL, Dönem sonu itibariyle de 192 Milyon 98 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2022 yılı ödenekleri 540 Milyon 702 Bin TL dir.

İl Koordinasyon Kurulumuzun 2022 yılı 2.Dönem Toplantısının ilimiz yatırımları için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2021 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2022 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 11.27.43
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 12:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük’ün il oluşunun 31. yılı kutladı

Başkan Çetinkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi sanayileştirme hedefinin en önemli eserlerinden biri olan Karabük’ümüzün il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.
Temelleri üretimle atılan, emeğin ve alın terinin şehri olan Karabük; 6 Haziran 1995 tarihinde Türkiye’nin 78. ili olarak yeni bir kimlik kazanmış, geçen 31 yıllık süreçte sanayisiyle, eğitimiyle, turizmiyle ve kültürel birikimiyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir.
Cumhuriyet tarihimizin ilk ağır sanayi hamlesine ev sahipliği yapan Karabük, yalnızca demir ve çeliğin değil; aynı zamanda azmin, çalışkanlığın ve kalkınmanın da simgesi olmuştur. Safranbolu’sundan Yenice’sine, Eskipazar’ından Eflani’sine, Ovacık’ından merkezine kadar her köşesiyle büyüyen ve gelişen şehrimiz, bugün sahip olduğu potansiyelle Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi şehirlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Karabük’ümüz de yeni yatırımlarla, yeni projelerle ve güçlü hedeflerle yoluna devam etmektedir. Karabük Belediyesi olarak bizler de şehrimizin her mahallesine dokunan hizmetler üretmeye, altyapıdan üstyapıya, sosyal yaşam alanlarından çevre yatırımlarına kadar her alanda Karabük’ü geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.
Amacımız; geçmişinden güç alan, geleceğe güvenle bakan, daha yaşanabilir, daha modern ve daha güçlü bir Karabük inşa etmektir. Bu doğrultuda hemşehrilerimizden aldığımız destekle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Bu anlamlı yıl dönümünde, Karabük’ün il olmasında emeği bulunan devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor; şehrimizin gelişimine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Karabük’ümüzün il oluşunun 31. yıl dönümü kutlu olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin