2022 Yılı 2.Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2022 13:21 tarihinde yayınlandı
0
0

2022 Yılı 2.Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2022 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl  Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, “Kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2022 yılının 2.döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmaktır.

Bu kapsamda İlimizde, 2022 yılında; Ulaştırma sektöründe 22, Eğitim sektöründe 47, Kültür-Turizm sektöründe 8, Tarım sektöründe 63, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 7, Diğer Kamusal Hizmetleri Sektöründe 32 olmak üzere toplam 184 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 184 proje ve işin toplam proje bedeli 5 Milyar 681 Milyon 296 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 809 Milyon 488 Bin TL, Dönem sonu itibariyle de 192 Milyon 98 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2022 yılı ödenekleri 540 Milyon 702 Bin TL dir.

İl Koordinasyon Kurulumuzun 2022 yılı 2.Dönem Toplantısının ilimiz yatırımları için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2021 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2022 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu kazakistanda uluslararasi is birligi protokolune imza atti OYuiPl7e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ, Kazakistan’da uluslararası iş birliği protokolüne imza attı

Türkistan’da düzenlenen uluslararası sempozyumda, Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 7 üniversite arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ahilik temasıyla gerçekleştirilen program, Türk dünyasından akademisyenleri bir araya getirdi.

AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ahilik temasıyla düzenlenen sempozyum, akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması açısından önemli bir platform oluşturdu.

Sempozyum kapsamında; Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Janar Temirbekova ile Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık başta olmak üzere, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Mehmet Saltan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Ekrem Gürel ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Rasim Akpınar protokole imza attı.

İmzalanan protokol ile üniversiteler arasında ortak akademik projeler geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların artırılması ve öğrenci ile akademisyen hareketliliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Programın ardından TRT Avaz’a değerlendirmelerde bulunan Rektör Fatih Kırışık, Türk dünyası üniversiteleri arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, yapılan protokolün ortak projeler ve akademik çalışmalar açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin