2022 Yılı 2.Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2022 13:21 tarihinde yayınlandı
0
0

2022 Yılı 2.Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2022 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl  Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, “Kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2022 yılının 2.döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmaktır.

Bu kapsamda İlimizde, 2022 yılında; Ulaştırma sektöründe 22, Eğitim sektöründe 47, Kültür-Turizm sektöründe 8, Tarım sektöründe 63, Enerji sektöründe 5, Sağlık sektöründe 7, Diğer Kamusal Hizmetleri Sektöründe 32 olmak üzere toplam 184 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 184 proje ve işin toplam proje bedeli 5 Milyar 681 Milyon 296 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 1 Milyar 809 Milyon 488 Bin TL, Dönem sonu itibariyle de 192 Milyon 98 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2022 yılı ödenekleri 540 Milyon 702 Bin TL dir.

İl Koordinasyon Kurulumuzun 2022 yılı 2.Dönem Toplantısının ilimiz yatırımları için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2021 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2022 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
zirai don uyarisi orta karadeniz icin kritik gunler E125zwWN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zirai don uyarısı: Orta Karadeniz için kritik günler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Orta Karadeniz’de etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle ’zirai don’ riski alarm verdi.

MGM Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan uyarıda, 8 Nisan gece saatlerinden itibaren başlayıp 11 Nisan sabahına kadar sürmesi beklenen don olayının, özellikle iç kesimlerde etkili olacağı bildirildi. Açıklamada, Kastamonu, Tokat, Sinop, Ordu, Amasya ve Çorum ile birlikte Samsun’un iç ilçelerinde orta ve yer yer ’kuvvetli zirai don’ beklendiği ifade edildi.

Yetkililer, hava sıcaklıklarındaki düşüşün özellikle tarımsal üretimi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, başta çiftçiler olmak üzere üreticilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi öngörülen zirai don tehlikesine karşı erken önlem alınmasının önem taşıdığı kaydedildi.

Öte yandan yapılan sınıflandırmaya göre, hafif donun 0 ile -2,2 derece, orta kuvvette donun -2,2 ile -4,4 derece, kuvvetli donun ise -4,4 derecenin altındaki sıcaklıklarda gerçekleştiği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, özellikle gece saatlerinde sıcaklık düşüşlerinin daha belirgin olacağına işaret ederek, tarım alanlarında gerekli koruyucu uygulamaların yapılmasını önerdi.

2025 yılında 9-13 Nisan tarihleri arasında zirai don yaşanmış ve bazı yetkililer tarafından “Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi” olarak adlandırılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin