blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

2021 yılına göre daha fazla yağış aldı ancak bu kez korkulan olmadı

Artvin’in Arhavi ilçesinde şiddetli yağışlardan kaynaklı meydana gelen su baskınları ilçede 22 Temmuz 2021 yılındaki sel felaketini hatırlatsa da alınan önlemler sayesinde bu kez korkulan olmadı.
Artvin’in Arhavi ilçesinde önceki gün ve dün etkili olan şiddetli yağış 22 Temmuz 2021’de yaşanan sel felaketini hatırlattı. 22 Temmuz 2021’de ilçede metrekareye 183 kilogram yağış düşmüş, Kapisre Deresinin taşmasıyla ilçe merkezi sular altında kalmıştı. Yaşanan felakette can kaybı olmazken çok sayıda ev, iş yeri ve araba sular altında kalarak maddi zarara yol açmıştı.
Son 2 gün ilçeye 3 yıl önceki felaketin yaşandığı günden daha fazla 202 kilogram yağmur yağmasına rağmen Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan taşkın koruma çalışması sayesinde korkulan olmadı. Yaşanan 2021 felaketinin ardından DSİ tarafından bölgeye yaklaşık 470 milyon TL yatırım yapıldı ve ilçenin 100 yılı düşünülerek olabilecek bir felaketin önüne geçilmiş oldu.
Taşkın anında ve sonrasında 9 ekskavatör, 14 kamyon, 5 dozer ve 50 personel ile yoğun çalışmalar yaparak meydana gelebilecek riskler azaltıldı, oluşan olumsuzluklar giderildi. Son taşkında ise ilçe merkezi tarafında yapılan bendin karşısında henüz 2. etap taşkın koruma çalışması başlamadığı için yol çöktü. Yapılacak bentle çökmenin olduğu bölgede de yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin