Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2018 14:38 tarihinde yayınlandı
0

2018 Yılı genç çiftçi hak sahipleri belli oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin Genç Çiftçi Projelerine 30’ar bin lira hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına bu yıl da devam edildiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin yaptığı açıklamada; “2018 yılı programı kapsamında genç çiftçilere, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri, serbest sistem yumurta tavuğu, ipek böceği, örtü altı sebze ve süs bitkisi, tıbbi ve aromatik bitki, coğrafi işaretli ürün yetiştiricilikleri ile meyve, bağ ve diğer üzümsü bitkilerden bahçe tesisi ve mantar (beyaz şapkalı/istiridye mantarı) üretimi konularında hibe destekleri verilmek üzere başvurular alındı.

Genç çiftçi proje başvuruları, İlimizde Vali veya Vali Yardımcısı başkanlığında kurulan “İl Proje Değerlendirme Komisyonları” tarafından sonuçlandırılmıştır. 02.07.2018 tarihlerinden itibaren asil listeler ilan edilmiştir. Bu kapsamda Genç Çiftçi Projesi 2018 uygulama yılında 140 genç çiftçimize hibe desteği verilecektir. Proje uygulamaya hak kazanan genç çiftçiler, 9 Temmuz-13 Temmuz 2018 tarihlerinde sözleşmelerini imzalayacaktır. Projelerin uygulama aşamaları Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir. İlimizde Müdürlüğümüz aracılığı ile Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına toplamda 427 başvuru yapıldı. 140 genç çiftçimiz İl genelinde destek almaya hak kazandı. Türkiye ortalamasında olduğu gibi Karabük’te de özellikle hayvancılık desteği için yapılan başvuru sayısı %75 seviyelerinde. 82 çiftçimize büyükbaş sığır, 2 çiftçimize Manda, 25 çiftçimize küçükbaş koyun ve 31 çiftçimize de Arıcılık, Seracılık ve Mantar yetiştiriciliği gibi  konularda desteklerimiz yapılacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin