UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde Mehmet Yıldırım’ın evine “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü” plaketi çakıldı.
Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde en iyi restore edilen ev seçilen Mehmet Yıldırım’a(80) ait 3 katlı yaklaşık 200 yıllık tarihi Ramazanoğlu Evi, önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, Ramazanoğlu konağının sahibi Mehmet Yıldırım ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konak sahibi Mehmet Yıldırım’a teşekkür ederek, “Böyle bir evi korudukları ve en iyi şekilde restore ettikleri için. Bu işler çok yorucu ve zahmetli işler. Ama sonucunda çıkan güzel eserler yorgunluğu alıyordur. Hele de böyle bir ödüle layık görülmek belki de bu yorgunluğun alınmasına vesile oluyordur diye düşünüyorum ”dedi.
Köse, konuşmasının ardından Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ile birlikte ‘En iyi restore edilen ev’ plaketini tarihi konağın duvarına çaktı. Köse ve Türköz, daha sonra konağı gezdi. (İHA)


200 yıllık tarihi konağa “En İyi Restore Edilen Ev” plaketi
Canik’te mangala coşkusu
Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.
Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.
Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


