blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

200 yıllık tahta kızak festivali nefes kesti

Artvin’in Ardanuç ilçesinde düzenlenen kar şenliğinde 200 yıllık tahta kızak yarışları renkli manzaralara sahne oldu. Şenlikte katılanlar ise kar üstünde horonun keyfini yaşadı.
Artvin’in Ardanuç ilçesinin Geçitli Köyü’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen kar şenliği ilgi çekti. 200 yıllık tahta kızak yarışları, kar üstünde oynanan horonlarla birleşerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.
7’den 70’e iştirakçiler tahta kızak yarışları, halat çekme ve çuval yarışları üzere klasik etkinliklerle eğlendi. Geçitli Köyü’nün 1700 rakımlı dağlarında karla kaplı alanda kıyasıya yarışlar yapıldı. İştirakçiler, geçmişten günümüze gelen bu geleneği coşkuyla yaşadı.
Festival, Geçitli Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenirken, Ardanuç Kaymakamlığı ve Ardanuç Belediyesi de aktifliğe dayanak verdi. Şenlikte, yöresel sanatkarlar da sahne alarak müzikleriyle iştirakçilere eğlenceli bir atmosfer sundu.

"Kışın hoşluklarını eğlenceli bir atmosferde yaşıyoruz"
Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada aktifliğin ehemmiyetine dikkat çekerek, "Geçitli Köyü’nde yaklaşık 1700 rakımlık bu hoş yerde dokuzuncusunu düzenlediğimiz kar festivalindeyiz. Yöresel sanatkarlarımızın sahne aldığı, çeşitli spor aktiflikleri ve yarışlarla dolu dolu bir şenlik gerçekleştiriyoruz. Etraf ilçelerden ağır bir iştirak var ve beşerler kış mevsiminin hoşluklarını eğlenceli bir atmosferde yaşıyor. Yöresel müziklerimizle doyasıya eğleniyoruz" dedi.
Ardanuç Kaymakamı Alparslan Sözen ise, "Artvin’de bir şenlik görmenin memnunluğunu yaşıyorum. Dokuzuncusunu düzenlediğimiz bu aktiflikte çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerin cümbüşüne şahitlik ediyoruz. Tabiatın sunduğu hoşlukları sonuna kadar kullanarak yöremize renk katan bu şenliği düzenleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile motokuryenin çarpıştığı kazada bir sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Binevler Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında T.K. yönetimindeki otomobil ile E.S. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından her iki araçta da maddi hasar oluştu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin