Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2021 12:14 tarihinde yayınlandı
0

20 Yıldır Doğadaki Ağaçları Aşılıyor

Safranbolu ilçesinde imam Ahmet Meçe, (43), 20 yıldır vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe,’’ Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’dedi.

Cemal Caymaz Mahallesi Değirmencioğlu Camii imamı 2 çocuk babası Ahmet Meçe, vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe, ağaç aşılamayı mesleği gibi zevkle sürdürüyor.

‘HOBİ OLMAKTAN ÇIKIP HASTALIK DERECESİNE ULAŞTI’

20 senede binlerce ağaca aşılama yapan Meçe,’’20-25 sene önce Çerçen köyünde Mehmet Güler abim ‘sana çok faydalı bir hobi öğreteyim’ dedi. Kendi bahçemdeki ağaçlara aşılama yapmaya başladım. Sonrasında ise kendimi geliştirdim ve bu hobi olmaktan çıkıp hastalık derecesine ulaştı. ’’dedi.

‘KALİTELİ MEYVE ALABİLMEK İÇİN AŞILANMASI GEREKİYOR’

Niçin ağaçlara aşı yaptığını soranların olduğuna işaret eden Meçe, ’’Kendiliğinden yetişen ağaçların yüzde 75’i asıl meyveyi vermiyor. Pazarda, markette gördüğünüz meyvelerin hepsi aşılanmış ağaçlardan elde edilen meyveler. Onun için kendiliğinden yetişen ağaçlarda kaliteli meyve alabilmek için kesinlikle aşılanması gerekiyor. ’’diye konuştu.

‘MEYVELERİNDEN HERKES FAYDALANACAK’

Ağaçlara aşılama yaptığı için olumlu tepkiler aldığını ifade eden Meçe, ‘’Sadece kendi mahallemde değil köylerde, yol kenarlarında, okul bahçelerinde kendiliğinden yetişmiş meyve vermeyen ağaçları meyve verir hale getiriyoruz. Çok güzel tepkiler, geri dönüşler alıyoruz. Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNİ SEZAİ ÖZAY:’HER GÖRDÜĞÜ YABANİ AĞAÇLARI AŞILAYIP MEYEVEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR’

Mahalle sakinlerinden Sezai Özay da şunları söyledi:

“Hocamız bahçelerimizdeki ağaçlara aşılama yaptı. Ellerine sağlık, çok güzel oldu. İnşallah seneye meyvesini yiyeceğiz. Allah razı olsun kendisinden. Hocamız sadece bizim bahçelerimizdeki ağaçları değil her gördüğü yabani ağaçları aşılayıp meyveye dönüştürüyor. Dağda, bayırda, kırda nerede olursa olsun gördüğü ağaçları aşılıyor. Ağaçlar da çok güzel meyve veriyor.’’

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda kedinin devirdigi cuvaldaki cevizleri yoldan gecen vatandaslar topladi CTRDdLdp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.

Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.

“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”

Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin