Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2021 12:14 tarihinde yayınlandı
0

20 Yıldır Doğadaki Ağaçları Aşılıyor

Safranbolu ilçesinde imam Ahmet Meçe, (43), 20 yıldır vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe,’’ Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’dedi.

Cemal Caymaz Mahallesi Değirmencioğlu Camii imamı 2 çocuk babası Ahmet Meçe, vatandaşların bahçesindeki ve doğadaki ağaçları aşılıyor. Meçe, ağaç aşılamayı mesleği gibi zevkle sürdürüyor.

‘HOBİ OLMAKTAN ÇIKIP HASTALIK DERECESİNE ULAŞTI’

20 senede binlerce ağaca aşılama yapan Meçe,’’20-25 sene önce Çerçen köyünde Mehmet Güler abim ‘sana çok faydalı bir hobi öğreteyim’ dedi. Kendi bahçemdeki ağaçlara aşılama yapmaya başladım. Sonrasında ise kendimi geliştirdim ve bu hobi olmaktan çıkıp hastalık derecesine ulaştı. ’’dedi.

‘KALİTELİ MEYVE ALABİLMEK İÇİN AŞILANMASI GEREKİYOR’

Niçin ağaçlara aşı yaptığını soranların olduğuna işaret eden Meçe, ’’Kendiliğinden yetişen ağaçların yüzde 75’i asıl meyveyi vermiyor. Pazarda, markette gördüğünüz meyvelerin hepsi aşılanmış ağaçlardan elde edilen meyveler. Onun için kendiliğinden yetişen ağaçlarda kaliteli meyve alabilmek için kesinlikle aşılanması gerekiyor. ’’diye konuştu.

‘MEYVELERİNDEN HERKES FAYDALANACAK’

Ağaçlara aşılama yaptığı için olumlu tepkiler aldığını ifade eden Meçe, ‘’Sadece kendi mahallemde değil köylerde, yol kenarlarında, okul bahçelerinde kendiliğinden yetişmiş meyve vermeyen ağaçları meyve verir hale getiriyoruz. Çok güzel tepkiler, geri dönüşler alıyoruz. Aşılama yaptığım ağaçların meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düşünüyorum. ’’şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNİ SEZAİ ÖZAY:’HER GÖRDÜĞÜ YABANİ AĞAÇLARI AŞILAYIP MEYEVEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR’

Mahalle sakinlerinden Sezai Özay da şunları söyledi:

“Hocamız bahçelerimizdeki ağaçlara aşılama yaptı. Ellerine sağlık, çok güzel oldu. İnşallah seneye meyvesini yiyeceğiz. Allah razı olsun kendisinden. Hocamız sadece bizim bahçelerimizdeki ağaçları değil her gördüğü yabani ağaçları aşılayıp meyveye dönüştürüyor. Dağda, bayırda, kırda nerede olursa olsun gördüğü ağaçları aşılıyor. Ağaçlar da çok güzel meyve veriyor.’’

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin