Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 11:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

2 yaşında cinsel istismardan ölen çocuğun zanlılarından biri öldü diğeri yaralandı

Zonguldak'ta Nisa Nur bebeğin cinsel istismara uğrayarak hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 2 zanlı, polis ekiplerince Zonguldak'a götürülürken TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde ekip otosundan atladı. Zanlılardan biri hayatını kaybetti, diğer zanlı ağır yaralandı. Olay, 19 Mayıs'ta Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, annesi ve ablasının markete gitmesinin ardından aynı evde bulunan F.S.'nin (25) cinsel istismarına maruz kalan 2 yaşındaki Nisa Nur Ö. isimli çocuk, tedavi gördüğü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne hayatını kaybetti. Çocuğun cinsel istismara maruz kaldığının tespit edilmesiyle yakalanan F.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebeğin ölümüne ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturmada anne M.Ö. ile birlikte 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Olaya karıştığı iddia edilen ve kaçtıkları İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler M.S. ve A.G., polis ekipleri tarafından Zonguldak'a götürüldükleri sırada TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde ekip otosundan atladı. Şüphelilerden M.S. kaldırıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti, A.G.'nin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan, ekip otosundaki 2 polis ve 1 bekçi, adli işlemlerinin ardından tutuklandı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2025 15:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sergisi Göz Doldurdu

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2024-2025 eğitim öğretim yılı sene sonu sergisi düzenlendi.

Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, lise bahçesinde gerçekleştirildi. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, açılış öncesi yaptığı konuşmada meslek liselerinin sadece ilimizde değil, ülkemiz ve dünyadaki önemine değindi. “Meslek lisesi, elimiz kolumuzdur” diyen Akbaş, pandemi ve deprem dönemlerinde liselerden büyük destekler alındığını vurgulayarak, “Liselerimizden mezun olan gençlerin Kardemir’de istihdam edilmesi, 62 öğrencimize aylık 1500 TL burs sağlanması, staj yapan öğrencilere belge verilmesi ve üniversite kazanan öğrencilerin burslarının devam etmesi gibi projeler bizleri sevindiriyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Karabük'te birçok okulda güçlendirme çalışmaları başlatıldığını ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi tamamlanan modern binasına kavuşacağı bilgisini paylaştı. Etkinlikte, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, bilişim teknolojileri, metalurji teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı ile kimya teknolojisi alanlarındaki öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Katılımcılar, sergideki stantları gezerek öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin