Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 13:10 tarihinde yayınlandı
0

2 metre boyunda kılıç balığı yakalandı

ZONGULDAK ‘lı balıkçıların ağlarına 2 metre 17 santimetre büyüklüğünde bir kılıç balığı takıldı. Zonguldak’ta balıkçılar tarafından İstanbul Boğazında yakalanan 31 kilo ağırlığında kılıç balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre boyunda olan kılıç balığıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Balığın İstanbul’da tutulduğunu söyleyen Zonguldak’lı balıkçı Nevzat Barıönü, “Yaklaşık 2 metre boyunda aslında Ege bölgesinde daha sık görülür ama bu sefer boğazda yakalandı. Arkadaşlarımız almış gelmişler bizde halkımıza gösterelim dedik. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Bizim halkımız bu tür balıklara pek alışkın değil. Sabahtan beri fotoğraf çektirmek isteyen çok oldu. Halkımızın ilgisini çekiyor. Hem teşhir hem de vatandaşlarımız faydalanması için kilosunu 60 liradan satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu. Tezgahta yer alan ve kilosu 60 TL’den satılan kılıç balığı kısa sürede tükendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Belediyemiz tarafindan duzenlenen Kultur Turlari kapsaminda sehrimizin emektari kiymetl
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.

Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle  sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz  olacak” ifadelerini kullandı.

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin