ZONGULDAK ‘lı balıkçıların ağlarına 2 metre 17 santimetre büyüklüğünde bir kılıç balığı takıldı. Zonguldak’ta balıkçılar tarafından İstanbul Boğazında yakalanan 31 kilo ağırlığında kılıç balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre boyunda olan kılıç balığıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Balığın İstanbul’da tutulduğunu söyleyen Zonguldak’lı balıkçı Nevzat Barıönü, “Yaklaşık 2 metre boyunda aslında Ege bölgesinde daha sık görülür ama bu sefer boğazda yakalandı. Arkadaşlarımız almış gelmişler bizde halkımıza gösterelim dedik. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Bizim halkımız bu tür balıklara pek alışkın değil. Sabahtan beri fotoğraf çektirmek isteyen çok oldu. Halkımızın ilgisini çekiyor. Hem teşhir hem de vatandaşlarımız faydalanması için kilosunu 60 liradan satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu. Tezgahta yer alan ve kilosu 60 TL’den satılan kılıç balığı kısa sürede tükendi.


0
2 metre boyunda kılıç balığı yakalandı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.


