ZONGULDAK ‘lı balıkçıların ağlarına 2 metre 17 santimetre büyüklüğünde bir kılıç balığı takıldı. Zonguldak’ta balıkçılar tarafından İstanbul Boğazında yakalanan 31 kilo ağırlığında kılıç balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre boyunda olan kılıç balığıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Balığın İstanbul’da tutulduğunu söyleyen Zonguldak’lı balıkçı Nevzat Barıönü, “Yaklaşık 2 metre boyunda aslında Ege bölgesinde daha sık görülür ama bu sefer boğazda yakalandı. Arkadaşlarımız almış gelmişler bizde halkımıza gösterelim dedik. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Bizim halkımız bu tür balıklara pek alışkın değil. Sabahtan beri fotoğraf çektirmek isteyen çok oldu. Halkımızın ilgisini çekiyor. Hem teşhir hem de vatandaşlarımız faydalanması için kilosunu 60 liradan satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu. Tezgahta yer alan ve kilosu 60 TL’den satılan kılıç balığı kısa sürede tükendi.


2 metre boyunda kılıç balığı yakalandı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.


