ZONGULDAK ‘lı balıkçıların ağlarına 2 metre 17 santimetre büyüklüğünde bir kılıç balığı takıldı. Zonguldak’ta balıkçılar tarafından İstanbul Boğazında yakalanan 31 kilo ağırlığında kılıç balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre boyunda olan kılıç balığıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Balığın İstanbul’da tutulduğunu söyleyen Zonguldak’lı balıkçı Nevzat Barıönü, “Yaklaşık 2 metre boyunda aslında Ege bölgesinde daha sık görülür ama bu sefer boğazda yakalandı. Arkadaşlarımız almış gelmişler bizde halkımıza gösterelim dedik. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Bizim halkımız bu tür balıklara pek alışkın değil. Sabahtan beri fotoğraf çektirmek isteyen çok oldu. Halkımızın ilgisini çekiyor. Hem teşhir hem de vatandaşlarımız faydalanması için kilosunu 60 liradan satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu. Tezgahta yer alan ve kilosu 60 TL’den satılan kılıç balığı kısa sürede tükendi.


2 metre boyunda kılıç balığı yakalandı
Zonguldak’ta bin 627 personel bayram için sahada
Zonguldak’ta Kurban Bayramı’nın son gününde de emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yapmayı sürdürüyor. Kent genelinde bin 627 personel ve 209 ekip ile denetimlerin aralıksız devam ettiği bildirildi.
Bayram tatilinin dönüş yolculuğuna çıkan sürücülere yönelik uygulamalarını sürdüren ekipler, özellikle hız limitlerine uyulması, emniyet kemeri kullanılması, takip mesafesinin korunması ve yorgun şekilde araç kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
Zonguldak genelinde görev yapan ekiplerin trafik denetimlerinin yanı sıra asayiş uygulamalarını da sürdürdüğü öğrenildi.
Yetkililer, vatandaşların güvenli şekilde sevdiklerine ulaşabilmeleri için denetimlerin bayram süresince aralıksız devam ettiğini belirterek sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.


