Reklam
Reklam

2 metre boyunda kılıç balığı yakalandı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 13:10 tarihinde yayınlandı
0

ZONGULDAK ‘lı balıkçıların ağlarına 2 metre 17 santimetre büyüklüğünde bir kılıç balığı takıldı. Zonguldak’ta balıkçılar tarafından İstanbul Boğazında yakalanan 31 kilo ağırlığında kılıç balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre boyunda olan kılıç balığıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Balığın İstanbul’da tutulduğunu söyleyen Zonguldak’lı balıkçı Nevzat Barıönü, “Yaklaşık 2 metre boyunda aslında Ege bölgesinde daha sık görülür ama bu sefer boğazda yakalandı. Arkadaşlarımız almış gelmişler bizde halkımıza gösterelim dedik. Vatandaşların yoğun ilgisi var. Bizim halkımız bu tür balıklara pek alışkın değil. Sabahtan beri fotoğraf çektirmek isteyen çok oldu. Halkımızın ilgisini çekiyor. Hem teşhir hem de vatandaşlarımız faydalanması için kilosunu 60 liradan satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu. Tezgahta yer alan ve kilosu 60 TL’den satılan kılıç balığı kısa sürede tükendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Oda Başkanları, esnafın sorunlarını konuştu

Oda Baskanlari esnafin sorunlarini konustu2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 14:17 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB), bağlı odaların başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılırken, çözüm için yol haritası belirlendi.

Karabük’te esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen KESOB ve oda başkanları, sektörün nabzını tuttu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, üye esnaflardan gelen şikayetler, öneriler ve talepler tek tek ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle acil çözüm bekleyen konular önceliklendirildi.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESOB yetkilileri, “Amacımız esnafımızın sesini en üst mercilere duyurmak. Bugün burada aldığımız notları ve çözüm önerilerini kapsamlı bir rapor haline getireceğiz. Bu raporu, birliğimiz öncülüğünde ilgili makamlara ileteceğiz. Bu konudaki hassasiyetimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda alınan kararların ve başlatılacak çalışmaların tüm esnaf için hayırlı olması temennisinde bulunulurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Yetkililer, hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde resmi kurum ve kuruluşlara sunulacağını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin