Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Ekim, 2023 14:02 tarihinde yayınlandı
0

2 günde aynı bölgede 9 ayrı yangın!

Ovacık ilçesinde iki gün içinde çıkan 9 ayrı yangınlarda ticari taksi, metruk bina ve 4 samanlık zarar görürken, olayın kundaklama olacağı şüphesiyle Jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.
Merkeze bağlı Gümüşler Mahallesi’nde AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Şahin’e ait ticari taksi, ahır ve samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın hızla büyürken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alıp söndürülürken, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Ticari takside de zarar oluştu.
Aynı gün içerisinde Gümüşler Mahallesi’nde Ramazan Şahin, Karşı Mahalle’de Mustafa Süze, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli’ye ait samanlıklarda gece saatlerinde ayrı ayrı yangın çıkmıştı.
Konuyla ilgili Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

İlçede son iki gecede üst üste meydana gelen yangın olayları üzerine dikkatler Ovacık’a çevrildi. Kasıtlı olduğu düşünülen kundaklama olayları ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılırken, ilçe yaşayanları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karabük Postası’na konuşan vatandaşlar, “Ne olduğunu anlamadık. Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası adeta şok olduk” dediler. (Ramazan Öztürk)

AW046558 01 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin