Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Ekim, 2023 14:02 tarihinde yayınlandı
0

2 günde aynı bölgede 9 ayrı yangın!

Ovacık ilçesinde iki gün içinde çıkan 9 ayrı yangınlarda ticari taksi, metruk bina ve 4 samanlık zarar görürken, olayın kundaklama olacağı şüphesiyle Jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.
Merkeze bağlı Gümüşler Mahallesi’nde AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Şahin’e ait ticari taksi, ahır ve samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın hızla büyürken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alıp söndürülürken, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Ticari takside de zarar oluştu.
Aynı gün içerisinde Gümüşler Mahallesi’nde Ramazan Şahin, Karşı Mahalle’de Mustafa Süze, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli’ye ait samanlıklarda gece saatlerinde ayrı ayrı yangın çıkmıştı.
Konuyla ilgili Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

İlçede son iki gecede üst üste meydana gelen yangın olayları üzerine dikkatler Ovacık’a çevrildi. Kasıtlı olduğu düşünülen kundaklama olayları ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılırken, ilçe yaşayanları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karabük Postası’na konuşan vatandaşlar, “Ne olduğunu anlamadık. Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası adeta şok olduk” dediler. (Ramazan Öztürk)

AW046558 01 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin