2 günde aynı bölgede 9 ayrı yangın! - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Ekim, 2023 14:02 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
0

2 günde aynı bölgede 9 ayrı yangın!

Ovacık ilçesinde iki gün içinde çıkan 9 ayrı yangınlarda ticari taksi, metruk bina ve 4 samanlık zarar görürken, olayın kundaklama olacağı şüphesiyle Jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.
Merkeze bağlı Gümüşler Mahallesi’nde AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Şahin’e ait ticari taksi, ahır ve samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın hızla büyürken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alıp söndürülürken, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Ticari takside de zarar oluştu.
Aynı gün içerisinde Gümüşler Mahallesi’nde Ramazan Şahin, Karşı Mahalle’de Mustafa Süze, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli’ye ait samanlıklarda gece saatlerinde ayrı ayrı yangın çıkmıştı.
Konuyla ilgili Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

İlçede son iki gecede üst üste meydana gelen yangın olayları üzerine dikkatler Ovacık’a çevrildi. Kasıtlı olduğu düşünülen kundaklama olayları ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılırken, ilçe yaşayanları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karabük Postası’na konuşan vatandaşlar, “Ne olduğunu anlamadık. Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası adeta şok olduk” dediler. (Ramazan Öztürk)

AW046558 01 jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin