Samsun’un Havza ilçesinde 2 arabanın baş başa çarpıştı kazada 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Havza-Vezirköprü yolunda meydana gelen kazada, Nadir Tütüncü (42) yönetimindeki 38 BA 251 plakalı araba ile karşı taraftan gelen Uzman Çavuş Ayhan Eğilmez’in (25) kullandığı 05 FR 545 plakalı araba çarpıştı. Yoldan çıkarak savrulan arabalardan biri karayolunda seyir halinde olan Aslan Bilen’in(43) kullandığı motosiklete çarptı.
Kazada araçlarda sıkışan yaralılar, itfaiye amirliğine bağlı takımlar tarafından çıkarıldı. Kazada, her 2 şoförün yanı sıra arabalardaki Fatma Betül Tütüncü (41), Berk Tütüncü (8), Beren Tütüncü (13), Aslan Bilen (43), Kübra Eğilmez (22) ve 4 aylık bebek Aplarslan Eğilmez yaralandı.
Yaralılar, sıhhat takımlarınca Havza Devlet Hastanesine kaldırılırken ağır yaralanan şoför Ayhan Eğilmez sıhhat takımlarının tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Ayhan Eğilmez’in Osmaniye Vilayet Jandarma Komutanlığı’nda jandarma uzman çavuş olarak vazife yaptığı, tatil müsaadesi için memleketi Havza’ya geldiği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


2 araba baş başa çarpıştı: 1 uzman çavuş meyyit, 7 yaralı
Marifetli gençlik annesiyle üretti
“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.
Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.
Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

