Samsun’un Havza ilçesinde 2 arabanın baş başa çarpıştı kazada 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Havza-Vezirköprü yolunda meydana gelen kazada, Nadir Tütüncü (42) yönetimindeki 38 BA 251 plakalı araba ile karşı taraftan gelen Uzman Çavuş Ayhan Eğilmez’in (25) kullandığı 05 FR 545 plakalı araba çarpıştı. Yoldan çıkarak savrulan arabalardan biri karayolunda seyir halinde olan Aslan Bilen’in(43) kullandığı motosiklete çarptı.
Kazada araçlarda sıkışan yaralılar, itfaiye amirliğine bağlı takımlar tarafından çıkarıldı. Kazada, her 2 şoförün yanı sıra arabalardaki Fatma Betül Tütüncü (41), Berk Tütüncü (8), Beren Tütüncü (13), Aslan Bilen (43), Kübra Eğilmez (22) ve 4 aylık bebek Aplarslan Eğilmez yaralandı.
Yaralılar, sıhhat takımlarınca Havza Devlet Hastanesine kaldırılırken ağır yaralanan şoför Ayhan Eğilmez sıhhat takımlarının tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Ayhan Eğilmez’in Osmaniye Vilayet Jandarma Komutanlığı’nda jandarma uzman çavuş olarak vazife yaptığı, tatil müsaadesi için memleketi Havza’ya geldiği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


2 araba baş başa çarpıştı: 1 uzman çavuş meyyit, 7 yaralı
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

