1988 model minibüsü çocukluk hayaline dönüştürdü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

1988 model minibüsü çocukluk hayaline dönüştürdü

Tokat’ta baba mesleği olan minibüs servisçiliği mesleğini devam ettiren bir kişi, 6 ayda yenilediği 1988 model Magirus minibüsüyle çocukluk hayalini gerçekleştirdi.
Tokat’ta yaşayan 40 yaşındaki Murat Yazıcı, minibüs şoförü olan babasından ilham alarak büyüttüğü çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Küçüklüğünden beri hayalini kurduğu 1988 model Magirus minibüsü satın alan Yazıcı, aracı yenilemek için 6 ayda tamamladı. Tamamen orijinal detaylarına sadık kalarak restore edilen minibüs hem nostaljik hem de şık bir görünüme kavuştu. Minibüs, Yazıcı için özel bir tutkunun simgesi oldu.
“Geçmişe yolculuk yapıyorum”
Her detayını özenle koruduğunu belirten Murat Yazıcı, minibüsüne adeta gözü gibi bakıyor. Babasının mesleğinden etkilendiğini söyleyen Yazıcı, “Bu minibüs çocukluk hayalimdi, onunla geçmişe yolculuk yapıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan emekçilere ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti.

2 Ocak 1970’te üretime başlayan fabrikada gerçekleştirilen ziyarete, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ile Özçelik-İş Sendikası Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Vali Çağatay’ı fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Baylan ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan karşıladı. Ardından üretim sahasına geçen Vali, yetkililerden fabrikanın faaliyetleri, üretim kapasitesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim sürecini yerinde gözlemleyen Çağatay, işçilerin özverili çabalarının sanayi üretimindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında işçilerle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, onların talep ve önerilerini dinledi, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabük’ün köklü sanayi mirasına dikkat çeken Vali Çağatay, Cumhuriyet’in üretim hamlesinde öncü şehirlerden biri olan Karabük’te 1 Mayıs’ın ayrı bir değer taşıdığını söyledi. “Demirin emeğe, ateşin ustalığa dönüştüğü” bu şehirde çalışan işçilerin azim ve gayretinin hem ilin hem de ülkenin kalkınmasında büyük güç olduğunu belirten Vali Çağatay tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Ziyaret anısına Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’ın 2 Ocak 1970 yılına ait sigorta tescil belgesini takdim eden Vali Oktay Çağatay, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin