blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

1934 model aracın yayında fotoğraf çektirmek sıraya girdiler

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’de sergilenen 1934 model arabasının benzeri, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Trabzon’a getirilerek sergilenirken, araç yoğun ilgi gördü. Trabzonlular, Samsun’dan getirilerek Valilik binası önünde sergilenen aracın yanında cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Trabzon’un Ortahisar Mahalle Muhtarı Süleyman Kara, aracın geçen yıl da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Trabzon’da vatandaşın ziyaretine sunulduğunu belirterek “Bu araba törenlerde önemli günlerde milli bayramlarda kullanılıyor. Burada vatandaşın ziyaretine açıldı. Araba Samsun’da duruyor. Geçen sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da Trabzon’a gelmişti. Bu sene de Ortahisar Belediyesinin katkılarıyla Trabzon’a getirdik. Halkımızın yoğun bir ilgisi var. Cumhuriyet Bayramı törenlerinde meydan bölgesinde de vatandaşın ziyaretine açılmıştı çok güzel ilgi gördü. Okullarımız da ziyaret ediyor. Araç 1934 model. Araç Samsun’da yapıldı orijinaliyle bire bir aynı. Vatandaş çok yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi ITTD25’te Yoğun İlgi Gördü

Kastamonu’da hazırlanan Paflagonya Rotasında Tabiat ile Ahenk Bildirisi, ITTD25’te ağır ilgi gördü.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Karabağ Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve İdare Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi (ITTD25), 16-17 Mayıs tarihlerinde, turizm alanında değerli bir bilimsel buluşmaya mesken sahipliği yaptı. Sürdürülebilir turizm, kültürel mirasın korunması ve dijitalleşmenin bölüme tesirleri üzere temel temalarda birçok yeni başlığa odaklanan kongreye, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden bildiri katkı sağladı.
Kongrede, Kastamonu Üniversitesi’nden Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal ve Turizm Rehberliği Öğrencisi Ahmet Buyruk Erdemi
r’in müellifliğini yaptığı "Paflagonya Rotasında Tabiat ile Uyum" başlıklı bildiri hem kongrenin akademik hem de sektörel iştirakçileri tarafından ağır ilgiyle takip edildi. Bartın, Kastamonu, Karabük ve Zonguldak vilayetlerinden başlayarak Paflagonya’nın doğal ve kültürel mirasının korunmasını merkeze alan bildirdi, bölgenin turizm potansiyelini, tabiat ile uyumlu sürdürülebilir kalkınma ekseninde irdeliyor. Çalışmada, Paflagonya’nın eşsiz tabiatı, biyolojik çeşitliliği ve klâsik hayat biçimlerinin, sürdürülebilir turizmin muvaffakiyetindeki rolü ayrıntılı biçimde tahlil ediliyor. Bildidir, ekoturizm ve kültür turizmi alanında bölgeye özel stratejiler geliştirilmesinin gerekliliği, mahallî halkın ekonomik ve toplumsal refahına katkı sunacak yeni modellerle örneklendiriliyor.
Bölenin Zonguldak’tan başlayarak Samsun ve Amasya’ya kadar uzanan geniş bir turizm güzergahı haline getirmenin hedeflendiği bildiri, Kuzey Anadolu’yu uzunluktan boya kateden kapsamlı bir turizm rotası oluşturması tarafıyla dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin