19 yıl hapis cezası bulunan firari Yunus polisleri tarafından yakalandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

19 yıl hapis cezası bulunan firari Yunus polisleri tarafından yakalandı

Samsun’da hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan cezaevi firarisi, Yunus polisleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timleri, İlkadım ilçesinde hırsızlık suçundan 19 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aynı zamanda cezaevi firarisi olan A.D.’yi yakaladı. Samsun Adliyesine sevk edilen A.D., tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222 4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 14:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ailenin temelleri öğrencilere anlatıldı

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolog Sanem Yıldız, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. “Aile Kurumunun Önemi ve İşlevleri” başlıklı eğitimde Yıldız, ailenin bireyin hayatındaki vazgeçilmez yerine dikkat çekerek, sağlıklı bir kişilik gelişiminin ilk adımlarının aile ortamında atıldığını söyledi.

Eğitimde, ailenin yalnızca bir yaşam alanı olmadığını, aynı zamanda bireyi topluma hazırlayan en önemli yapı taşı olduğunun altı çizildi. Psikolog Yıldız, ailenin duygusal destek sağlama, toplumsal uyumu kazandırma ve sağlıklı kimlik gelişimini destekleme konusunda kritik işlevler üstlendiğini belirtti. “Güçlü aile bağları, güçlü bireyler ve sağlıklı toplumlar oluşturur” mesajı katılımcılarla paylaşıldı.

Günümüzde aile yapısını tehdit eden sosyal ve bireysel sorunlara da değinilen programda, öğrencilere etkili iletişim kurma, empati geliştirme ve aile içi ilişkileri güçlendirme konularında önemli kazanımlar aktarıldı. Etkinliğin sonunda, gençlerin aile kavramına ilişkin bilinç düzeylerinin artırılması ve sağlıklı ilişkiler kurabilen bireyler olarak topluma katkı sunmalarının hedeflendiği vurgulandı.

Karabük Üniversitesi yetkilileri, bu tür farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, Psikolog Sanem Yıldız’a ve Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin