blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

19 Mayıs kutlamaları Taşköprü’de renkli görüntülerle başladı

Türk bayrağını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’a ulaştırmak için yola çıkan motosiklet tutkunlarını Kastamonu ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan karşıladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Samsun’a ulaşmak için motosikletleriyle Karabük’ten yola çıkan motosiklet tutkunları 113 kilometrelik yolcuğun akabinde Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine ulaştı. Türk bayrağını Samsun’a götürecek grup, bayrak teslimini Taşköprü ilçesinde bulunan Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği Başkanı Rezzak Aras’a teslim etti. Belediye Lideri Hüseyin Arslan da motosiklet tutkunlarıyla bir ortaya geldi. Lider Arslan, öptüğü Türk bayrağını motosiklet tutkunlarına teslim etti. Renkli manzaraların akabinde yola çıkan motosiklet tutkunlarının yarın Samsun’a ulaşılacakları öğrenildi. Aktifliği Ankara ve etraf vilayetlerden birçok motor tutkunu katıldı.
Konu ile ilgili konuşuşan Taşköprü Pompeiopolis Motorcular Derneği Başkanı Rezzak Aras, "Yarın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bu bayram vesilesiyle biz motorcular ailesi olarak bir farkındalık olarak Samsun’a hareket etmek için bir rota oluşturduk. Tüm dernek arkadaşlarım ismine Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.
Belediye Başkanı Arslan ise, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs’ın yıl dönümünde, ianlı bayrağımızı taşıyacak olan Pompeipolis Motosiklet Derneği üyelerini ilçemizde konuk etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Dernek Liderimiz Rezzak Aras’a bayrağımızı teslim ederken, hem keyifli bir sohbet gerçekleştirdik, hem de bu manalı seyahatin heyecanına ortak olduk. Taşköprü’müzden yola çıkan bu özel bayrak, evvel Sinop’a, akabinde da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun’a ulaştırılacak" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konakta çıkan yangın söndürüldü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi konak çıkan yangın denetim altına alınırken, 7 kişi son anda kurtuldu.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta Pınar Ç.’ye ilişkin 3 katlı konutta şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Konuttan bir kişinin sese uyanması sonrası yangını fark eden 5’i çocuk olmak üzere 7 kişi son anda kendilerini dışarı attı. Alevler kısa müddette tüm meskeni sararken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis takımları sevk edildi. Takımların 2 saatlik müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 yıllık olan tarihi konak büsbütün yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin