Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

19 Ekim Muhtarlar Günü Ereğli’de Coşkuyla Kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla anlam dolu bir tören gerçekleştirildi.
Tören, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Yerel yöneticiler, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören etkinliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Vekili Cengiz Güneş, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Kdz. Ereğli Başsavcısı Mustafa Erbaş ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Ayrıca, çok sayıda mahalle ve köy muhtarı da törende yer aldı.
Tören, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Alar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından, katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Alar, konuşmasında muhtarlığın Türkiye’deki yerel yönetim ve demokrasi açısından kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğunun bilincindeyiz,” dedi. Alar, muhtarların sadece köy ve mahalle sakinlerinin değil, aynı zamanda devletle olan ilişkilerinin de önemli birer aracı olduklarını belirterek şunları dile getirdi ‘ Üyesi olduğumuz Türkiye muhtarlar konfederasyonumuzun 3 Mart 2015 tarihinde içişleri bakanlığı mahalli idareler genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müracaatı neticesinde Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bugünü bizlere "muhtarlar günü" olarak hediye eden başta cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hükümetimize ve gazi meclisimize çok teşekkür ederiz. Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. ” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Dur” ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücünün kullandığı araç ağaca çarptı: 38 bin TL ceza yedi

Çorum’da polis gruplarının "dur" ihtarına uymayan minibüs şoförü, kovalamaca sırasında ağaca çarpınca yakayı ele verdi. Şoföre 38 bin TL idari para cezası uygulandı.
Olay, Bahçelievler Mehmet Akif Ersoy 3. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, caddede kontrol yapan polis takımlarının "dur" ihtarına uymayan 19 EN 883 plakalı minibüsün şoförü kaçmaya başladı. Tıpkı cadde üzerinde, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda denetimden çıkan araç yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazanın akabinde yakalanan şoföre 38 bin TL idari para cezası uygulandı. Araç ise cazip yardımıyla otoparka götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.