18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi yıl dönümü - Karabük Haber Postası
18 mart sehitleri anma gunu ve canakkale zaferi yil donumu dFQyDP4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi yıl dönümü

Samsun’da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü münasebetiyle merasim düzenlendi. Merasimde Çanakkale Deniz Zaferi kutlandı, şehitler dualarla yâd edildi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü programı kapsamında Kıranköy Şehitliği’nde resmi merasim yapıldı. Çelenk sunumu ile başlayan merasim, hürmet duruşunda bulunulması, hürmet atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Merasimde Şehitlik Anı Defteri’ni imzalayan Samsun Valisi Orhan Tavlı, şunları söyledi:

“Bugün, Çanakkale Zaferi’mizin 110. yılını millet olarak büyük bir onur ve gururla kutluyor, tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destanı kanlarıyla yazan aziz şehitlerimizi bir sefer daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Tüm zorluklara karşın Aziz Türk milletinin, iman, azim ve vatan sevgisiyle ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyerek kazandığı bu zafer, Kurtuluş Savaşı’mıza ve nihayetinde de Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşuna giden kadim tarihimizin değerli dönüm noktalarından birisi olmuştur. Bin yıllık vatanımız Anadolu’nun müdafaası, aziz milletimizin bekası için ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanından gelerek gözlerini kırpmadan fedayı can eyleyen aziz şehitlerimizde beden bulan Çanakkale ruhu da aziz milletimizin bağımsızlığı kelam konusu olduğunda birlik ve beraberlik içinde her kuralda zafere ulaşacağının müjdecisidir. Bugün bizler de sizlerden aldığımız ilhamla bir yandan Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler düzeyinin üzerine taşıyarak Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için uğraş verirken, başka yandan bizi millet yapan yüksek kıymetlerimizi hep canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Kahraman ecdadımızın yadigarı istiklalimizden asla taviz vermeyecek, bu şuurla daima birlikte istikbale yürüyeceğiz. Bu his ve fikirlerle; bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Tören, Kur’an-i Kerim tilaveti, duaların edilmesi ve şehitlik ziyaretinin akabinde sona erdi. Merasime ayrıyeten Garnizon Kumandanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Samsun Büyükşehir Belediye Lider Vekili Nihat Soğuk, şehit aileleri, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin