Reklam
Reklam
6749c32e81c8c
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
29 Kasım, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
0

18 İLE HAVADAN KUDUZ AŞISI UYARISI

Tarım ve Orman Bakanlığı, 25-28 Kasım tarihlerinde 18 ilde yaban hayvanlarına yönelik havadan kuduz aşısı atımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda, 3 milyon 850 bin adet aşı kapsülü kullanılacak. Bakanlık, özellikle çocuklar için önemli bir uyarıda bulunarak, bu kapsüllere kesinlikle dokunulmaması gerektiğini açıkladı.

CANLI VİRÜS İÇEREN KAPSÜLLERE DOKUNMAYIN
Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda, çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların kuduz aşı kapsüllerine temas etmemesi gerektiği vurgulandı. Aşılama sırasında kullanılacak kapsüllerin, tilkiler gibi yaban hayvanlarının kuduza karşı bağışıklık kazanması için hazırlandığı belirtilirken, bu yöntemin dünya çapında etkili bir mücadele aracı olduğu ifade edildi.

AŞILAMA YAPILACAK İLLER
Aşılamanın yapılacağı iller şu şekilde açıklandı:

  • Manisa
  • Balıkesir
  • Bursa
  • Bilecik
  • Çanakkale
  • Yalova
  • Kocaeli
  • Sakarya
  • Karabük
  • Bolu
  • Düzce
  • Çankırı
  • Ankara
  • Kütahya

SAKARYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 25-28 Kasım tarihlerinde yaban hayvanlarında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla 18 ilde toplam 3.850.000 doz oral kuduz aşısı atımı planlanmıştır. Çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın, zayıflatılmış canlı virüs içeren aşı kapsüllerine ve çevresindeki yemlere dokunmaması büyük önem arz etmektedir.”

Bakanlık, vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını ve şüpheli durumlarda yetkililere bilgi vermelerini önerdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin