Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük Yayın: 17.05.2024 21:27
İhlas Haber Ajansı
Red Gradient Full Photo Crime News Twitter Post 13

Yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, vefatının ardından Karabük’te düzenlenen programla anıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında vefat eden Türk sinemasının usta ismi Türker İnanoğlu için Karabük Üniversitesi’nde anma programı düzenlendi.
15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programına Karabük Vali Yardımcısı Erol Özkan, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa İnce, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz, akademik ve idari personel, öğrenciler, sevenleri ve davetliler katıldı.

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Türker İnanoğlu’nun Sinemaya Adanmış Ömrü’nü konu alan belgesel film gösterimi ile başlayan programda konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, “Türker İnanoğlu iyi bir yönetmen ve yapımcıydı. ‘Efkarlıyım Abiler’, ‘Yumurcak’ ve ‘Bizim Kız’ gibi 80 fazla filmin yönetmenliğini, ‘Kara Murat’, ‘Üç Kağıtçılar’, ‘Zübük’, ‘Gırgır Yer’, ‘Zengin Mutfağı’, ‘Karılar Koğuşu’, ‘Gölge Oyunu’ gibi 200’den fazla önemli sinema filminin ve ‘Çiçek Taksi’, ‘İkinci Bahar’, ‘Yabancı Damat’, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Akasya Durağı’, ‘Arka Sokaklar’ gibi 30’dan fazla başarılı televizyon dizisinin yapımcılığını başarıyla üstlenmiştir. Pek çok sivil toplum kuruluşunun da yönetiminde yer almıştır” dedi.

“Türker İnanoğlu iyi bir hayırseverdi” diyen Bayram, “Beykoz Türker İnanoğlu İlkokulu ve Anaokulu’nu yaptırdı. Tek emekçisine ve ailesine uzun yıllar maddi manevi desteklerde bulundu. Bugün yaklaşık 350 öğrencisi bulunan Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’ni yaptırarak hem yükseköğretime hem de doğduğu topraklar olan Safranbolu’ya bağışladı. Bundan sonra Türker İnanoğlu’nun adını ve eserlerini yaşatmak için hepimize görev düşüyor. Öğrencilerimiz alanlarında en iyi şekilde yetişerek önemli eserler vererek, öğretim elemanlarımız ise öğrencileri en iyi şekilde yetiştirerek bu görevi yerine getirmeliler” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Rakıp Karaş, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, ve İnanoğlu’nun yakın arkadaşları olan Kızıltan Ulukavak ile Yılmaz Kavuşturucu anma konuşması yaptı. Konuşmaların ardından program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 36.833 Öğrenci Ders Başı Yapacak

Karabük Yayın: 08.09.2024 13:36
Karabük’te 36.833 Öğrenci Ders Başı Yapacak

Karabük’te yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 200 okulda, 3492 öğretmen ve 36.833 öğrenci, 2024-2025 eğitim öğretim yılına 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yeni Eğitim Öğretim döneminin başlaması nedeniyle  Bahçelievler İlkokulu’nda  Vali Mustafa Yavuz’un  katılımıyla açılış töreni gerçekleştirilecek.  Tören öncesinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilikteki Atatürk Anıtı’na sabah 09.30’da çelenk sunumu yapılacak.

VALİ MUSTAFA YAVUZ’DAN YENİ DÖNEM MESAJI

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında yeni eğitim dönemine başlamanın heyecanını ve coşkusunu paylaştığını belirten Vali Yavuz, “Millet olarak, 2024/2025 eğitim öğretim yılına adım atmanın coşkusunu yaşadığımız bu günlerde; İlköğretim Haftası nedeniyle yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın, eğitim yolculuklarına başlamalarını büyük bir heyecan ve gururla selamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur.” sözüne atıfta bulunarak, Karabük’te güçlü altyapıya sahip 200 okulda, 3492 öğretmen ve 36.833 öğrenci ile büyük hedefler doğrultusunda ilerleyeceklerini vurguladı. Vali Yavuz, öğrencilerin özgür düşünce ve milli-manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, gençlerin öğrenme tutkusu ve başarısının Türkiye’nin geleceği için büyük bir güvence olduğunu belirtti.

Vali Yavuz, öğretmenler ve ailelerin fedakârlıklarına da değinerek, “Gençlerimizin başarıya ulaşmasında en büyük katkı, şüphesiz öğretmenlerimizin ve ailelerimizin özverili çabalarından gelmektedir. Onların işbirliği, çocuklarımızı ahlaki değerlerle donatarak; erdemli ve duyarlı bireyler olarak topluma kazandırmaktadır.” dedi.

Mesajının sonunda ise, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle anan Vali Yavuz, İlköğretim Haftası’nın Türkiye’ye ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455