Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2014 15:26 tarihinde yayınlandı
0

17 yaşında 2 metre 13.5 santim

Safranbolu İlçesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Rumeysa Gelgi, 2 metre 13.5 santim boyu ile dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Dünyanın18 yaş altı en uzun boylu kızı unvanına sahip olan Rümeysa için Safranbolu’ya gelecek olan Guinness World Records yetkilileri de bunu tescilledikten sonra Rümeysa’ya sertifikasını verecekler. Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Sorumlusu Şeyda Subaşı, Mart 2014’te Safranbolu’ya gelerek Rumeysa Gelgi’nin boyunu 2 metre 13.5 santim olarak ölçüp dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olarak tescilledi. Rumeysa Gelgi’ye, 9 Temmuz’da Misak-ı Milli Meydanı’nda düzenlenecek törenle sertifikasının verileceği belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin