16 yaşındaki ehliyetsiz sürücüye 62 bin 604 lira ceza
Çorum’da 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücüye 62 bin 604 lira para cezası kesildi.
Edinilen bilgilere göre, devriye görevi yapan Yunus polisleri şüphe üzerine bir aracı durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan İ.A.K yönetimindeki 34 HBG 377 plakalı araç kaçmaya başladı. Polis ekipleri tarafından yaklaşık 20 dakika kovalanan araç Bayat Gediği 26. Sokak’ta park halinde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede kaçan sürücüsünün 16 yaşında ve ehliyetsiz olduğunu tespit etti. Yapılan yasal işlemlerin ardından çocuk sürücüye 62 bin 604 lira para cezası kesildi.
Araç polis ekiplerince çekici ile otoparka çekildi.
Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.