blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

15 yaşındaki oğlunu kaybeden baba: “Siz sadece katil değilsiniz, vatan hainisiniz”

Grand Kartal Otel faciasında 15 yaşındaki oğlunu kaybeden baba Eray Bağcı, "Siz yalnızca katil değilsiniz, vatan hainisiniz. Sanıkların sözleri sistematik formda planlanmıştır" dedi.
Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasının birinci duruşması devam ediyor. 19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı 7’nci gününde müşteki beyanlarına devam edildi. Yangında ömrünü yitiren 15 yaşındaki lise öğrencisi Eren Bağcı’nın annesi Ezgi Bağcı ve babası Eray Bağcı, müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Çocuklara istekli olarak kayak eğitimi veriyordu
15 yaşındaki Eren, kayak okulunun düzenlediği aktiflik kapsamında otelde bulunuyordu. Ankara’da yaşayan ve özel bir lisede eğitim gören Bağcı’nın, çok küçük yaşlarda kayak sporuna başladığı, son 3 yıldır ise bu sporu profesyonel olarak sürdürdüğü öğrenildi. Ayrıyeten Eren’in, kayak öğrenmek isteyen küçük çocuklara istekli olarak eğitim verdiği de belirtildi.

"30-40 yıl boyunca yangın sirenleri bir sefer olsun çalmamıştır, zira kablosu yoktur"
Yangında oğlunu kaybeden anne Ezgi Çilingir Bağcı, "Tek evladımızı kaybettik. Bu kadar berbat para kazanmayı, insani ve ahlaki bedelleri hiçe sayan insanların ortasında düzgün kalmayı başardığımız için gurur duyuyorum. Buradaki sanıklarla aramızdaki fark ahlaksızlık, vicdansızlık ve sevgisizliktir. Biz bu tabut otelde 78 canımızı kaybettik. Biraz teknik bilgiler vermek istiyorum. Zira bizim de yangın alarm sistemleri şirketimiz var. Raporlara baktığımızda şunu görüyoruz; 30-40 yıl boyunca yangın sirenleri bir sefer olsun çalmamıştır, zira kablosu yoktur. Sirenlere kablo çekili olmadığı birinci eksper raporunda yazmaktadır. Silinen kamera kayıtları vardı. Bunları kanıt karartma doğrultusunda kimlerin sildiğinin tespit edilmesini talep ediyorum. 21 Ocak’tan sonra 65 gün boyunca söz bile vermeyen otel yönetim kurulu üyeleri banka hesaplarını boşaltmaya çalıştıkları kadar adalete yardımcı olmamışlardır" dedi.

"Siz yalnızca katil değilsiniz, vatan hainisiniz"
Acılı baba Eray Bağcı ise "Eren, burada oturan mahlukatların hiçbirinin dahil olmadığı tüm şeylere sahip olan bir çocuktu. Bizden her şeyimizi çaldınız. Bu mahlukatlar bu memleketin geleceğini de çaldılar. Siz yalnızca katil değilsiniz, vatan hainisiniz. Sanıkların tabirleri sistematik formda planlanmıştır. Otel müşterilerini uyandırsalardı kendi canlarını kurtaracak vakitleri kalmayacaktı. Buyruk Aras, tabirinin tersine çocuğunu tam tekmil hazırlayıp yangının altın vaktinde kendini kurtarıyor. Burada vereceğiniz kararın tarihi bir karar olacağı aşikar. Sanıkların vicdanı sustu sizin adaletiniz konuşsun başkanım" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Işık ihlali kazayı beraberinde getirdi

Düzce’de ışık ihlali yapan araba, bir diğer arabaya çarptı. Kazada 1 kişi hafif yaralandı.
Kaza, Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Rasim Bedir Paşa Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı istikametine seyir halinde olan F.B. yönetimindeki 06 BE 6108 yönetiminde ki Opel marka araba ışık ihlali yaparak, Cedidiye Camii istikametinden Çoban istikametine seyir halinde olan S.Y. yönetiminde ki 81 BB 180 plakalı Mercedes marka arabayla çarpıştı. Çarpışmanın tesiri ile savrulan 06 plakalı araba içerisinde bulunan bir bayan panik atak geçirdi. Sıhhat takımlarınca ayakta tedavi ettiği şahıs daha sonra yakınlarınca teskin edildi. Olayda kapalı kalan yol araçların kaldırılmasının akabinde olağan seyrine döndü. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin