Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2024 08:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

15 Temmuz şehidinin ismi polis kontrol botuna verildi

Bartın Limanı’nda kullanılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından tahsis edilen bota, 15 Temmuz darbe girişiminde, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan 2’nci sınıf Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun ismi verildi. Dualarla denize indirilen botun ilk devriye görevine ise Bartın Valisi Nurtaç Arslan, şehidin eşi Aşkım ve çocukları, Aleyna ile Yağız Koyuncu da katıldı.
Bartın Limanı sahasında, kontrol, denetim ve ani olaylara müdahale amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından Bartın Emniyet Müdürlüğü Deniz ve Liman Şubesi’ne tahsis edilen kontrol botu, düzenlenen tören ile suya indirildi. 15 Temmuz darbe girişiminde, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan 2’nci sınıf Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun isminin verildiği kontrol botunun denize indirilme törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun eşi Aşkım ile çocukları Aleyna ve Yağız Koyuncu, askeri erkan, protokol üyeleri, emniyet müdür ve amirleri, polisler katıldı.
Şehit emniyet müdürü Zafer Koyuncu’nun eşi Aşkım Koyuncu ve Oğlu Yağız Koyuncu’ya günün anısına çiçek ile içerisinde Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağının yer aldığı plaket hediye edildi. Yapılan dua ve hayvan kesilmesinin ardından kontrol botu, vinçle denize indirildi.
İlk görevine şehidin ailesi de katıldı
Şehit Zafer Koyuncu’nun adı verilen kontrol botu, liman içerisindeki ilk devriye görevine ise Vali Arslan, Emniyet Müdürü Hayal, protokol üyeleri ile şehit emniyet müdürünün ailesi de katıldı. 10 metrelik bota binan protokol ve şehit ailesi, liman içerisinde gerçekleşen deneme sürüşü ve devriye esnasında bölgenin eşsiz manzarasını denizden görme şansı buldu.
Bartın Limanı’na giriş çıkış yapan ticari gemilerin denetim ve kontrolünde görev yapacak olan kontrol botu ile boğulma, kanunlara aykırı avlanma gibi olaylara anında müdahale imkanı da olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eşini öldürüp kaçmıştı, ormanlık alanda parçalanmış cesedi bulundu

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 2 ay evvel eşini evvel bıçakla yaralayan akabinde tüfekle vurarak öldürdükten sonra ormanlık alana kaçan şahsın ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde 9 Ağustos 2025 günü meydana gelen olayda Mustafa Sağlam (38), eşi Tuğba Sağlam’ı banyoda bıçakladı. Eşini bıçakladıktan sonra yanında bulunan otomatik av tüfeğiyle ateş açan Mustafa Sağlam, eşini yaraladıktan sonra elindeki otomatik av tüfeği ile ormanlık alana kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından yapılan incelemede Tuğba Sağlam’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Mustafa Sağlam’ın olay sonrası yakalanması için jandarma grupları geniş çaplı operasyon başlatılırken, operasyona çok sayıda JASAT ve Jandarma Özel Harekat Timleri de katıldı. 2 aydır süren çalışmalara karşın Sağlam’a ulaşılamazken, son olarak Karatepe mahallesinde ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Ceset otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumuna gönderilirken, yapılan otopside cesedin Mustafa Sağlam’a ilişkin olduğu belirlendi. Sağlam’ın intihar ettikten sonra cesedinin bölgedeki yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceği kuşkusu üzerinde duruluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin