Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

14 yaşındaki iki kıza cinsel istismar davasında 23 sanığa hapis cezası

Zonguldak’ta geçen yıl 14 yaşındaki iki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı davada 8’i tutuklu 23 sanığa hapis cezası verildi. Duruşmada hükmün açıklanması geri bırakılırken sanıklar tahliye edildi.
Edinilen bilgiye göre geçen yıl bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaşı küçük iki çocuğa karşı fuhşa teşvik, aracılık ve çocuğun cinsel istismar suçu doğrultusunda çalışma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda başlatılan soruşturmada 23 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ilkinde tutuklu sanıklardan 7’si tahliye edildi. Ancak davada yargılanan Volkan V. hükümle tutuklandı. 8’i tutuklu 23 sanığın yargılandığı duruşma istinafa gönderildi.
İstinaf mahkemesi iki kız çocuğuna yönelik "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma" ile "Birden fazla kişiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından bazı sanıklar hakkında yeniden karar verilmesini istedi. Diğer sanıklar yönünden herhangi bir bozma ve onama olmaması nedeniyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar duruşma gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hazalnaz K., Nazlıcan B., Erdinç Y., Cihan E., Yıldıray D., Oğuzhan K., Nuri K. ve Volkan V. ile diğer tutuksuz sanıklar katıldı.
Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık Cihan E., hataya düştüğünü ve beraatini talep etti. Duruşmanın savcısı ise sanıkların insan ticareti, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamalarından cezalandırılmalarını talep etti.
23 sanığa ceza
Mahkeme heyeti sanıklardan Erdinç Y., Cihan E. ve Yıldıray D. hakkında ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’15 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Nazlıcan B. ile Hazalnaz K. ise "İnsan ticareti ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 25 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oğuzhan K.’ya ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun kılma" suçunun sabit görüldüğüne dikkat çekilerek 19 yıl hapis cezası verildi. Nuri K. da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Volkan V. da ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan beraat kararı verilirken çocuğa karşı cinsel istismar suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Temmuz, 2025 15:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şahin ve Keskinkılıç’tan Yangınla Mücadeleye Teşekkür

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük’ün Kahyalar köyü kırsalında çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunarak yangınla mücadelede görev alan tüm kahramanlara minnet ve şükranlarını sundular.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, yangının çıkmasının ardından 4 helikopter, 174 kara aracı ve 481 personelin canla başla müdahalede bulunduğunu belirterek, "Yangın büyük ölçüde etkisini yitirse de, ormanlarımızı koruma mücadelemiz gece gündüz demeden devam ediyor. Bu mücadele, Karabük’ün yüreğiyle veriliyor" dedi.

Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale edildiğini ifade eden Şahin ve Keskinkılıç, , sahadaki ekiplerin yangını en kısa sürede tamamen kontrol altına almak için büyük özveriyle çalıştığını kaydetti.

Açıklamanın devamında, yangınlara karşı mücadelede görev alan tüm kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve kendi imkanlarıyla destek veren vatandaşlara teşekkür eden Şahin ve Keskinkılıç, "Bir haftadır ilimizde devam eden yangınlara karşı, gökyüzünde, karada, cephe hattında ter döken kahramanlarımızın her biri birer destan yazıyor" diyerek, bölge halkının fedakarlığına da dikkat çektiler.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza eylesin" temennisinde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin