Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2015 08:19 tarihinde yayınlandı
0

14. Uluslararası Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu BÜ’de Başladı

BARTIN Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 14’üncü yapılacak “Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu” yurtiçi ve yurtdışından bilim insanlarının katılımıyla başladı.
Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘14. Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu’ açılış töreniyle başladı. Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Sempozyum Düzenlemem Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Muammer Yılmaz, sempozyumun yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Sempozyuma yurdun dört bir yanından gelen ve yurtdışından gelen alanında yetkin bilim insanları var.
3 gün sürecek sempozyumda 14 ayrı salonda ve 91 oturumda gerçekleştirilecek. Ayrıca sempozyum süresince 5 panel, 4 konferans düzenlenecektir.
Sempozyum süresince; sınıf öğretmenliği alanında yapılan araştırmalar değerlendirilecek, sınıf öğretmenlerinin deneyimleri paylaşılacak, mevcut eğitim sistemi değerlendirilecek, öğretmen yetiştirmenin nitelikleri belirlenmeye çalışılacaktır” dedi.
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş ise, sempozyumun 1994 yılından bu yana düzenlendiğini ve sınıf öğretmenliğinin her yönüyle tartışıldığını ifade etti. Güneş, sempozyumla daha nitelikli bir eğitim amaçladıklarını da kaydederek, “Sınıf öğretmenliği eğitimine yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşacağız.
Bu alanda çalışan akademisyen, öğretmen ve öğrencileri biraraya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi üst düzeyde tutmaya çalışacağız. Bu işbirliği ve eşgüdüm ile birlikte alana yeni bakış açıları ve çalışma alanları kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Sempozyum 3 gün sürecek ve 336 sözlü bildiri, 32 workshop ve 17 poster sunum 928 kişi tarafından sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin