13 yaşındaki çocuk Karadeniz’de kayboldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

13 yaşındaki çocuk Karadeniz’de kayboldu

Samsun’da serinlemek için denize giren 13 yaşındaki çocuk akıntıya kapılarak kayboldu. Denizde kaybolan çocuk için arama çalışması başlatıldı.

Yakakent ilçesine annesi, babaannesi ve yakınları ile denize girmek için gelen Emir İşleyen(13), denize girdikten bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı dalış timi sualtında arama çalışması başlattı.

Çevrede olayı gören bir vatandaş, “3 tane çocuk denizde yüzüyorlardı. Boğulma tehlikesi geçirdiler. Eşim 2 tanesini kurtardı. Diğerini de kurtaracakken elinden kaydı gitti” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin