Karabük’te darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 polis tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Terörle Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında Karabük İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Salih Yılmaz, Komiser Yardımcıları, Ali Bacak, Levent Şahin ve Ramazan Kılıç ile Polis memurları, İbrahim Fazlı, Telat Aydın, Ali Gözübenli, Çağrı Şentürk,Ramazan Öktem, Emrah Coşkun, Hakkı Demirci, Ergin Bayar ve Ethem Karaman çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında Şube Müdürü C.K. ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.
Öte yandan gözaltında bulunan ve adliyeye sevk edilen 11 emniyet mensubunun ise yargılaması devam ediyor.


13 Polis Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


