Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2023 22:08 tarihinde yayınlandı
0

Belarus sıcak gelişmeyi açıkladı: Wagner ile Putin anlaştı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, “Prigojin, Wagner’ın Rusya’da ilerleyişini durdurmayı kabul etti” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’da silahlı ayaklanma başlatan Wagner’in lideri Evgeny Prigojin ile görüştü. Belarus Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Lukaşenko’nun Prigojin’e, Wagner’in ilerleyişini durdurma çağrısı yaptığı aktarıldı. Açıklamada, “Wagner lideri, Lukaşenko’nun ‘Rusya topraklarında ilerleyişini durdurma’ çağrısını kabul etti” denildi. Ayrıca açıklamada Lukaşenko’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla bu görüşmeyi yaptığı belirtildi. Açıklamanın sonunda duruma çözüm getirilmesine ilişkin bir taslak üzerine anlaşıldığı bilgisi verildi.

 

Wagner üssüne geri dönüyor

 

Belarus’tan gelen bu açıklamanın ardından Wagner kurucusu Evgeny Prigojin yeni bir açıklama yaparak Wagner savaşçılarının karargahlarına geri döndüğünü duyurdu. Prigojin yayınladığı sesli mesajda “200 kilometre kan dökmeden ilerledik, ancak artık bu ihtimal doğdu. Sorumluluk alıyoruz. Birliklerimizi geri çeviriyoruz ve üslerimize dönüyoruz” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
dca802d2 c34a 433c 9c48 4e8775005964
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
20 Mayıs, 2026 10:00 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR’dan KPSS şartsız personel alımı

İŞKUR üzerinden Türkiye genelinde KPSS şartı olmadan güvenlik ve temizlik personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

Kadrolar:

🔹 722 güvenlik görevlisi
🔹 461 silahsız özel güvenlik görevlisi
🔹 106 silahlı özel güvenlik görevlisi
🔹 3.690 temizlik görevlisi
🔹 359 beden işçisi (temizlik)
🔹 17 hastane temizlik görevlisi

Başvuru şartları arasında T.C. vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak ve görevi yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin