KASTAMONU’nun Bozkurt ilçesinde 122 yıldır yapılan Bayram geleneği devam ettiriliyor. Her dini bayramın 3. günü gerçekleştirilen gelenek bu Kurban Bayramında da devam ettirildi. Bin 200 kilogram pirinç ve 650 kilogram et ile belediye ekipleri tarafından yapılan 105 kazan pilav binlerce kişiye ikram edildi. Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, pilav şöleninde yaptığı konuşmada, 122 yılıdır süren asırlık geleneğin havanın yağışlı olmasına rağmen beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirterek, ”Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi hep daim etsin. Bu bayram geleneği önemli bir dayanışma örneğidir. İnşallah gelecek yıl 123. yılında da aynı heyecanla bayram geleneğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu. Pilav şölenine Kaymakam Murat Gökoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Dinç, MHP Milletvekili Emin Çınar ve binlerce kişi katılarak pilav yedi.


122 Yıllık Bayram Pilavı Şöleni
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


