Reklam
Reklam

122 kurum ve kuruluştan katılımcılar yabancı dil eğitimi için bir araya geldi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 108 üniversite ve 14 firmadan katılımcılar yabancı dil eğitiminin geleceğiyle ilgili öneriler geliştirdi.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “15. Yabancı Diller Yüksekokulu Yöneticileri Toplantısı” 108 üniversite ve 14 firmadan alanında uzman 295 kişinin katılımıyla tamamlandı. BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu ile birlikte 11 ayrı salonda eş zamanlı gerçekleştirilen toplantılarda yabancı dil alanındaki eğitim-öğretim süreçleri hakkında değerlendirmeler yapıldı. İki gün boyunca devam eden panellerde akademinin mevcut durumu, öğrenci potansiyeli ve ders müfredatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Odak gruplarla çözüm önerileri üzerinde duruldu
Yükseköğretim kurumlarındaki Yabancı Diller Yüksekokulu yöneticilerinin sunum yaptığı toplantılarda paydaş kurum ve kuruluşlar da çalışmalarıyla destek verdi. Odak gruplarının atölye çalışmalarıyla katkı sağladığı etkinlikte “Hazırlık Programlarında Program Geliştirme Süreçleri”, “Ölçme-Değerlendirme Süreçleri”, “Genel Mevzuat ve Personel Özlük Hakları”, “İngilizce Dışındaki Yabancı Dillere Yönelik Eğitim-Öğretim Süreçleri” ile “İyi Uygulama Örnekleri” başlıkları ile eğitim öğretimin çeşitli süreçlerinde yaşanılan problemlerin çözümlerine yönelik öneriler geliştirildi.
“Gelecek stratejilerine değer katacak bir toplantı oldu”
Gerçekleştirilen toplantının yabancı dil eğitimi noktasındaki oldukça değerli olduğuna dikkat çeken BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “İkinci bir dilin öğrenimi çağımızın en önemli gerekliliklerindendir. Kültürde, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide ve tabi ki birbirimizi anlamada ikinci lisan bireylerin zenginliğini artıracaktır. Bu çerçevede yabancı dil öğrenimi konusunda Üniversitemizde yapılan toplantıyı oldukça değerli buluyorum. Geleceğimize değer katma yolculuğunda sundukları katkı için Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk ile akademik ve idari insan kaynağımızı tebrik ediyorum. Katılımları ve kıymetli destekleri için Yabancı Diller Yüksekokulu Yöneticileri Platformu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Enginarlar ile birlikte tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Oldukça verimli bir toplantıyı geride bıraktık”
BARÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk ise tüm katılımcılar ile destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek “Artık bir yabancı dilin yeterli olmadığı günümüzde, entelektüel bir meslekleşmeye doğru gidildiğini görüyoruz. Bilgi teknolojileriyle birlikte yabancı dil bilmek, çağa yetişmek, onu yakalayabilmek için olmazsa olmaz şarttır. Çağın teknolojisini, bilimini öğrenmek, anlamak, sahiplenmek ve üretmek için bu alanda yapılabileceklerin farkındayız. Bu şuurla oldukça verimli bir toplantıyı geride bıraktık. Daha iyiye ulaşma noktasındaki destekleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun ile birlikte BARÜ ailesinin tüm bileşenlerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizleri yarınlarımız için motive eden kıymetli hocamız Prof. Dr. Hüsnü Enginarlar ile birlikte, farklı üniversitelerden gelen çok değerli hocalarımıza, sektör temsilcilerimize ve sponsorlarımıza da katkıları için teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.
Alanın önde gelen kurum ve kuruluşları destek oldu
Yabancı dil eğitiminin geleceğinin konuşulduğu etkinliğin kapanış oturumunda yapılan oylamayla 2024 yılındaki toplantının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması planlandı. 15. Yabancı Diller Yüksekokulu Yöneticileri Toplantısına Burlington English, Cambridge, English Central, ETS Global, ILS WEXT, Macmillan Education, Mc Graw Hill, NSLS Education, National Geographic Learning, Oxford University Press, Pearson ve Regional English Language Office destek verdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

KBÜ İİBF mezunlarını geleceğe uğurladı

KBU IIBF mezunlarini gelecege ugurladi
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2024-2025 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen törenle geleceğe uğurladı. Mezuniyet programında insani değerler, toplumsal sorumluluk ve uluslararası dostluk mesajları ön plana çıktı.

Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın selamlarını mezunlara ileterek üniversite yıllarının emek, fedakârlık ve unutulmaz anılarla dolu bir süreç olduğunu söyledi. Mezunların başarısında ailelerin, akademisyenlerin ve üniversite çalışanlarının önemli payı bulunduğunu belirten Çepni, öğrencilerin çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim alabilmeleri için üniversitenin tüm imkânlarıyla çalıştığını ifade etti.

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Çepni, mesleki başarının yanı sıra insani değerlerin önemine dikkat çekerek, “Çok iyi birer diplomat, kaymakam ya da iktisatçı olabilirsiniz. Ancak her şeyden önce iyi insan olun. Edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri ülkemizin ve insanlığın yararına kullanın.” dedi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURACAK”

İİBF Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu ise Karabük Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Kalite odaklı yaklaşımın kurumsal kültürün önemli bir parçası haline geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, fakültenin de bu vizyona katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.

Akademik ve idari personelin öğrencilerin yetişmesinde büyük emeği bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, ailelerin de eğitim sürecindeki desteklerinin önemine değindi. Uluslararası öğrencilerin ülkeleriyle Türkiye arasında güçlü bağlar kuracağına işaret eden Müezzinoğlu, “Uluslararası öğrencilerimiz ülkeleriyle Türkiye arasında dostluk köprüleri kuracak, kültür elçilerimiz ve adeta fahri vatandaşlarımız olacaklardır. Gelecekte küresel barışa ve insani dayanışmaya önemli katkılar sunacaklarına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin