blank
Berkay Doğan tarafından
08 Mayıs, 2025 10:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

112’yi Meşgul Etmenin Bedeli Ağırlaşıyor

112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul edenlere verilen cezalar artırılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmeleri süren yasa teklifi kapsamında, asılsız çağrı ve ihbarlara yönelik para cezaları yükseltildi.

Yeni düzenlemeye göre, 112’yi meşgul etmek amacıyla arayan, görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakan kişilere uygulanan 250 TL'lik idari para cezası 1500 TL’ye çıkarılıyor.

Ayrıca, olay yerine giden ekiplerce yapılan inceleme sonucu ihbarın asılsız olduğunun tutanakla tespit edilmesi durumunda, sorumlulara 15 bin TL idari para cezası kesilecek.

Söz konusu fiillerin bir yıl içinde tekrarlanması halinde ise cezalar iki katına çıkarılacak. Yeni uygulama ile hem kamu kaynaklarının etkin kullanılması hem de acil yardım hizmetlerinin aksamaması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
08 Mayıs, 2025 11:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ailelere Doğum Paketi Desteği Protokolü

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi Arasında İndirim Protokolü İmzalandı.

“Türkiye Aile Yılı” çalışmaları kapsamında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi arasında, ailelere yönelik doğum paketi hizmetlerinde Türkiye genelini kapsayacak şekilde %15 oranında indirim uygulanmasını öngören protokol imzalandı.

İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin tarafından imzalanan protokol ile ailelerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimi ve anne adaylarının doğum sürecinde ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Protokol kapsamında, tüm anne adaylarımız Özel Medikar Hastanesi tarafından sunulan doğum paketi hizmetlerinden %15 indirimli olarak yararlanabilecektir. Söz konusu indirim, belirlenen şartlar doğrultusunda 2025 yılı boyunca geçerli olacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Aile Yılı çerçevesinde kamu kurumları ve özel sektör arasında örnek iş birlikleri geliştiriyoruz. Ailelerimizin refahını artırmak, hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak ve onları her alanda desteklemek temel önceliğimizdir. Bu protokol de bu anlayışın bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin ise, “Ailelerimizin en kıymetli anlarında yanlarında olmaktan, sağlık hizmetlerimizi toplum yararına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Aile Yılı kapsamında böyle bir katkı sunmak bizler için gurur verici” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.