Karabük Postası tarafından
02 Eylül, 2022 07:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

112 bin ton asfalt köy yollarına serilecek

Karabük İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının birinci birleşiminde konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen yıl içerisinde köylere 112 bin ton asfalt serileceğini söyledi. İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Sözen, Yoğun çalışma sezonu içerisinde bir taraftan serme sıkıştırma işleminin devam ettiğini diğer taraftan da asfalt plenti ve asfalt ekibiyle sahadaki çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirtti. Şuana kadar 12.5 kilometrelik asfalt programını gerçekleştirdiklerini ifade eden Sözen, “Bununla beraber 11 bin Ton BSK üretimimiz gerçekleşti. Kahyalar Köyümüzde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Merkez ve Yenice İlçemizde de asfalt öncesi serme sıkıştırma çalışmalarımızda devam ediyor. Bugün itibariyle de Yenice ilçemizde alt temel malzeme serme, sıkıştırma işlemlerimizi tamamlamış olacağız. Diğer taraftan ise mevcut asfaltlarımızın muhafazası için yama ekiplerimizde çalışmalarına son hız devam ediyor. Yenice İlçemizde yama programımızı tamamladık. Eflani ve Eskipazar ilçelerimizde yama çalışmalarımız devam etmektedir. Vermiş olduğumuz sözleri ve vaatleri eksiksiz olarak yerine getirmenin azmi ve kararlılığı içerisindeyiz” dedi. Sabit konkasörün kurulmasıyla birlikte artık malzemeye ücret ödemediklerini aktaran Sözen, “İhtiyaç duyduğumuz malzemeyi kendimiz üretiyoruz. Buna bağlı olarak asfalt hedefimizde ve üreteceğimiz BSK ile ilgili önemli artışlar oldu. Bu yıl içerisinde 112 bin ton asfaltı köy yollarımıza sermiş olacağız” ifadelerine yer verdi. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, Türk dünyasından öğrencilerle iftarda buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Türk dünyasından öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi’nde "Türkistan Kardeşlik İftarı" programı düzenlendi. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen öğrenciler aynı masada bir araya gelerek Ramazan'ın birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, iftar programında yaptığı konuşmada, "Böyle bir etkinlik dizisine ev sahipliği yapmaktan büyük bir sevinç ve gurur duyuyoruz" dedi.

Ramazan etkinliklerinin sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kırışık, "Bu organizasyonları, ilimizdeki yaklaşık 25 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hayata geçiriyoruz. Üniversite ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bu gönüllü iş birliği son derece kıymetli" ifadelerini kullandı.

Türkistan Kardeşlik İftarı’nın yalnızca Türk dünyasından gelen öğrencileri değil, farklı millet ve inançlardan insanları da bir araya getirdiğini vurgulayan Kırışık, "Bugün, Orta Asya’dan soydaşlarımızla bir aradayız, ancak burada her milletten ve her dinden insanı kucaklayan bir anlayışla buluşuyoruz" diye konuştu.

İftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İftarın ardından Kazakistanlı öğrenciler, geleneksel dombra müziği çalarak etkinliğe renk kattı. Türk öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan bu performans, kültürel dayanışmanın bir simgesi oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.