Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2022 10:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milli Eğitim Müdürü, çalışmalar hakkında bilgi aldı

Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gerçekleştirilen haftalık değerlendirme toplantısında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda köy yaşam merkezleri, yaz kursları, okul/kurumların inşaat, bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ ve ‘Çevre Dostu 1000 Okul’ projeleri ve yerel proje gibi konular değerlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, sürecin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, yöneticilere sürecin aynı özveri ve büyük bir hassasiyetle takibinin yapılması noktasında talimatlar verdi. Gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbaş, ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü aktararak “Proje çerçevesinde belirlenen 8 okulumuzdan 4 okulumuza Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı kurulumu tamamladı. Öğrencilerimiz bu laboratuvardan yaz döneminde de faydalandılar. Proje bünyesinde ayrıca ilimizde belirlenen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda desteği uygulamaya geçirdik. Çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu uygulamalar neticesinde okullarımızın hizmet sunum çeşitliliği artmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. Akbaş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bakanlık tarafından öğrencilerin hizmetine sunulacak olan ücretsiz ders kitaplarının, yardımcı kaynakların, testlerin ve yeni sınav sistemine göre hazırlanmış örnek soru kitaplarının yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan öğrencilerin masalarının üzerine konulacağını söyledi. Bakanlığımız emir ve talimatları doğrultusunda Sayın Valimizin büyük destek ve himayeleriyle Karabük Eğitim Ailesi olarak çocuklarımıza hayatın her noktasında mutlu olabilmelerini sağlamak adına en kaliteli hizmeti sunabilmek için hazırlıklarımız hızla devam etmektedir. (İHA)
blank
Asuman Doğan tarafından
10 Mart, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü  Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.