Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde, daire satmak vaadiyle 110 vatandaşı yaklaşık 3 milyon TL dolandıran ve 3 yıldır firari olan şirket ortaklarından F.F. ile birlikte 6 şüpheli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde, 2017-2019 yılları arasında bir inşaat şirketi adı altında daire satmak vaadiyle 110 vatandaşı mağdur eden şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sonuç verdi. Vatandaşları yaklaşık 3 milyon TL dolandırarak paraları kendi hesaplarına geçirdikten sonra kayıplara karışan ve 3 yıldır firari durumda olan şirket ortakların öncelikle yerleri tespit edildi. Ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda şirket ortaklarından F.F. isimli şahıs ile birlikte 6 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)


110 vatandaşı 3 milyon TL dolandıran şahıslar emniyetin operasyonuyla yakalandı
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


