Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2023 14:50 tarihinde yayınlandı
0

11 Yaşındaki Berat Oyuncağını Gönderdi

Kahramanmaraş merkezli 10 İlde yaşanan deprem felaketinin  ardından Türkiye’nin dört bir yanında bölgeye yardım gönderilirken, Karabük’te yaşayan 11 yaşındaki Berat Emir Dilaver, oyuncağını deprem bölgesine gönderdi.
Karabüklü Berat Emir Dilaver’in yardım kampanyasına destek olmak için ailesi ile birlikte hazırladıkları yardım paketinin içine koyduğu oyuncak araba ve üzerine yazdığı mesajı ekiplere duygu dolu anlar yaşattı. 11 yaşındaki Berat Emir’in afet bölgesindeki çocuklara gönderdiği oyuncak arabanın üzerine, “Hey çocuk korkma, herkes sizin için dua ediyor, üzülme korkma her şeyin iki katına sahip olacaksın. Hepimiz sizi seviyoruz” yazdı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin