Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

11. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu Tamamlandı

Gündem Yayın: 10.10.2016 15:13
Yazar:
11. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu Tamamlandı

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu (ORR) Birimi tarafından 7 – 9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “11. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu” tamamlandı.

Gözlük muayenesinin incelikleri, gözlük camlarının özellikleri ve az görme rehabilitasyonu ile ilgili konuların işlendiği teorik kurslar Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nunda, uygulamalı kurslar ise KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

“GÖNÜL GÖZÜ GÖRMEYEN CAN GÖZÜNÜ NEYLESİN”

Cumartesi, KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan kursun açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, etkinliğin önemine dikkat çekerek az görme sıkıntısı yaşayan insanların karşılaştığı sıkıntıların ele alınmasının çok değerli olduğunu söyledi.  Kürtül ayrıca, bir önceki gün etkinliğin açılışında Prof. Dr. Sait Eğrilmez tarafından gerçekleştirilen konserden de çok etkilendiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sait Hocam bizlere, dinleyerek büyüdüğümüz Anadolu’nun mayasında var olan ve içinde hekimliğin de olduğu bir demet sundu. Dün yapılan bu sunumdan çok etkilendim ve duygulandım. Orada rahmetli Âşık Veysel’in sözünde dikkatimi çeken bir şey oldu; bu da dünkü etkinliğin bir öğretisi olarak kalbime yazıldı: ‘Gönül Gözü görmeyen, Can Gözünü neylesin’ Türkülerde bu söze bir vurgu vardı. Ben de bunu belirterek gönül gözü ile görmenin önemine değinmek istedim.”

“OFTALMOLOJİ DERNEĞİ 4.500’ÜN ÜZERİNDE ÜYESİ OLAN TEK GÖZ HEKİMLERİ DERNEĞİDİR”

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu (ORR) Birimi Başkanı ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Büyükyıldız, Oftalmoloji Derneği’nin 4 bin 500’ün üzerinde üyeye sahip tek göz hekimleri derneği olduğunu belirtti. Büyükyıldız, Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu’nun Ege Üniversitesi’nin dışında ilk kez farklı bir üniversitede düzenlendiğine de dikkat çekti ve bir sonraki toplantının da İstanbul’da yapılacağını duyurdu. Büyükyıldız, katılımcılara Safranbolu ile ilgili çekmiş olduğu görsellerden oluşan bir tanıtım sunumu da gerçekleştirdi.

“KARABÜK, SOSYAL VE KÜLTÜREL ANLAMDA ETKİNLİĞİMİZE KATKI SAĞLADI”

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Genel Başkanı Dr. Reha Ersöz ise konuşmasında 11.’sini düzenledikleri bu programın büyük bir özveri ile gerçekleştirildiğini söyledi. Ersöz sözlerini şu şekildi sürdürdü: “Ülkemizin her yerinden hatta yurtdışından gelen hocalarımız programları aksatmamak adına büyük bir çaba gösterdiler. Programımız yılda 4 defa olmak üzere Ankara ve İstanbul ağırlıklı devam edecektir. Buraları ilk defa görüyorum. Sosyal ve kültürel anlamda sahip olduğu doğal güzellikleri ile burası ayrı bir katkı sağladı bizlere.”

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan da bu tür toplantıların devam etmesini arzuladığını belirterek, kursiyerlere başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonunda çeşitli konularda 11 teorik kurs verildi.

Pazar günü ise KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniğinde uygulamalı verilen kurslarla program tamamlandı.

 

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çöp Konteynerlerinde Üç Öğün Yaşam..!

Manşet Yayın: 05.05.2024 14:51
Çöp Konteynerlerinde Üç Öğün Yaşam..!

Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştıran görüntüleri artmaya başlarken, yaşanan bu durum ekonominin geldiği boyutu gözler önüne seriyor.

Artan hayat pahalılığı, ekonomideki kötü gidişat, bir türlü düşmeyen enflasyon ve alım gücünün her geçen gün erimesi vatandaşların belini bükmeye devam ederken, Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştırması ülkede yaşanan ekonomik krizi  bir kez daha ortaya çıkardı.

Çöp karıştıran kişi veya kişilerin her gün belirli saatlerde belli çöp konteynerlerinin çevresinde olduğu görülürken, Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuya  hassasiyetle yaklaşarak, çözüm bulması talep ediliyor.

Yaşanan bu durumun utanç verici olduğunu ifade eden bir çok kesim,  “Ortaya çıkan bu görüntüler insanın içini sızlatıyor. Ancak, ekonomideki  durum da ortada, insanlara neden çöp karıştırıyorsunuz diyemezsiniz. Çünkü, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların alım gücü her geçen gün düşüyor. Bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun, gün aşırı etiket değişiyor ve ilgili merciler bunu sadece seyrediyor.  Hiç kimsede vicdan denen bir şey kalmamış, bugün insanlar çöpten yiyecek topluyorsa bunun sorumlularının utanması gerekiyor. 10 bin TL emekli maaşıyla, 17 bin lira asgari ücretle geçim olmuyor, verirken çay kaşığıyla veriyorlar, alırken kepçeyle alıyorlar, ondan sonra enflasyonu düşüreceğiz diyorlar, bu kafayla değil enflasyon hiç bir şey düşmez olan yine düşük gelirli vatandaşlara olur” dedi.

Bu durumun önlenmesi ve çözüm bulunması gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanırken, önceden gizli kapalı yapılan çöp karıştırma eylemi şimdilerde artık açıktan yapılmaya başlandı.

Karabük’te ve ilçelerinde son günlerde artarak yaşanan insanların çöpten yiyecek toplamak zorunda kalmaları, bu durumun nasıl önlenebileceği ve çözüm bulunabileceği üzerinde düşünülmesi gerektiğinin altı çizilirken, artık insanların çöplerden değil, düzenli bir şekilde yardım alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiği görüşü ön plana çıkıyor.