Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2022 13:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Bayramda oluşması muhtemel trafik yoğunluğunu önlemek için havadan inceleme yapıldı.

Vali Fuat Gürel beraberinde İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Rüştü Karataş ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydemir Şahin ile birlikte 9 günlük bayram tatili öncesinde yaşanabilecek trafik yoğunluğunu düzenleyebilmek ve gerekli planlamaları yapmak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığına ait helikopter ile sorumluluk ağında bulunan karayollarında havadan inceleme gerçekleştirdi.

Yenice ilçesinde ve Yortan Beldemizde selden etkilenen bölgelerde de incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel incelemenin ardından yaptığı değerlendirmelerinde, “Bugün daha önceden planlamış olduğumuz Jandarma Genel Komutanlığımıza ait bir helikopter ile bayram öncesi trafik düzenini görebilmek bayramda yaşanacak trafik yoğunluğunu düzenleyebilmek planlamak adına planlı uçuş gerçekleştirdik. Zaten hazırlıklarımızı yapıyoruz, çok yoğun bir bayram trafiği bekliyoruz, 9 günlük bir tatil var, bu kapsamda tedbirlerimizi şimdiden planlıyoruz.

Malumunuz bir hafta öncesinde bölgemiz ve ilimiz çok yoğun bir sağanak yağışın ardından sel afetine maruz kaldık. Yenice ilçemiz çok etkilendi birçok yolumuz afetten etkilendi buraları da havadan görme şansını yakaladık, yapılan çalışmaları da yukarıdan gözlemleme imkânı bulduk. İnşallah kısa süre içerisinde bu sorunları halledip vatandaşlarımızın bayramı daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamak için planlamalarımızı yapıyoruz. Yenice ilçemiz yoğun bir yağışa maruz kaldı, Eskipazar ve başka bölgelerimiz de var ama Yenice yoğun bir afete maruz kaldı. Çalışmalarımız son hızla devam ediyor, her gün sahadayız, hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyoruz. Şuan da diğer illerimizden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bölgemizde 100’ün üzerinde iş makinesi çalışıyor, yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Aslında bu çalışmaları birde yukarıdan görme şansına eriştik, Tır köyünde özellikle evlerimiz zarar gördü ama bunun dışındaki yerlerde sanat yapıları, yollar, menfezler, kanalizasyon hatlarımızda sorunlar var, tespitleri yapıldı, yaralar kısa sürede sarıldı. İçme suyu vermediğimiz köyümüz kalmadı, elektrik verilemeyen köyümüz kalmadı, dere kenarlarında bulunan yollarda heyelandan kaynaklı kopmalar meydana geldi onlarla ilgili taş tahkimatları yapıyoruz. Kalıcı işler önümüzdeki haftada devam edecek, havadan yapılan çalışmaları incelememiz bize de yön vermiş oldu. İnşallah daha kolay bir şekilde planlamalarımızı gözden geçirip zaten sarmış olduğumuz yaraları biraz daha uygun hale getirip vatandaşımızın bayrama biraz daha uygun ortamda girmesini sağlamış olacağız.”diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin