blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

10 gün önce terfi alan şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak’ta dün sabah Aşin köyü kırsalında yürütülen operasyonda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar memleketi Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. 10 gün önce Teğmen iken terfi alarak Üsteğmen olan şehit Ayar’ın son yolculuğunda fotoğrafını kardeşi Ahmet Ayar taşıdı.
Dün sabah Kuzey Irak’ta Aşin köyü kırsalında yürütülen operasyonda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar (29), dün askeri uçakla memleketi Trabzon’a getirildi. Askeri uçaktan indirilen şehidin cenazesi omuzlar üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak, Sürmene ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi’ne baba evine getirildi. Evinin önünde helallik alınmasının ardından Sünmene Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şehidin naaşı bugün son yolculuğuna uğurlanmak için Köprübaşı ilçesine getirildi. İlçedeki Milli Eğitim Binası önünde ikinci namazına müteakip kılınan cenaze namazına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Vehbi Koç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, şehidin babası Ali Yılmaz, ağabeyi Üsteğmen Hasan Kürşat Ayar, kardeşleri, yakınları ile yüzlerce vatandaş katıldı. Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak getirildiği aile kabristanlığında defnedildi.
10 gün önce terfi alarak Üsteğmen olduğu öğrenilen şehit Ayar’ın son yolculuğunda ise fotoğrafını kardeşi Ahmet Ayar taşıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TUTAP Başkanı Yıldız’dan Hadrianapolis Antik Kenti vurgusu

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız ile TUTAP Karabük İl Başkanı Kerem Demir, Karabük il merkezi ve bazı ilçelerde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak göreve yeni başlayan Karabük Valisi Oktay Çağatay ile bir araya gelen Başkan Yıldız ve İl Başkanı Demir, daha sonra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Kaymakamı Hüseyin Baskın ve Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva'yı ziyaret etti. Görüşmelerde, TUTAP'ın ülke genelinde ve Karabük özelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verilerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen makam ziyaretlerinde, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Elçiliği Beratları ile UNESCO unsurlarının yer aldığı "Dünya Mirası Türkiye" kitabı, başta Vali Oktay Çağatay olmak üzere tüm protokol üyelerine takdim edildi.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Karabük turizmine önemli katkılar sunması beklenen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması hedeflenen Hadrianapolis Antik Kenti'nin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldız, Hadrianapolis'in hem Türkiye hem de Karabük ve Eskipazar açısından son derece kıymetli bir tarihi miras olduğunu belirterek, UNESCO sürecinin başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanacağını ifade etti.
Kazı çalışmalarının devam ettiği ve önemli eserlerin gün yüzüne çıkarıldığı Hadrianapolis Antik Kenti'ni de ziyaret eden Yıldız, Göbeklitepe, Çatalhöyük, Hierapolis, Efes, Bergama, Laodikeia ve Perge gibi dünya mirası alanlarının ülke tanıtımına ve ekonomisine sağladığı katkının, Hadrianapolis Antik Kenti için de mümkün olduğunu vurguladı.

TUTAP olarak talep edilen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Yıldız, yerel yöneticilerin bu süreçte daha fazla hassasiyet göstermesinin ve Karabük'ün markalaşması adına daha nitelikli ve somut adımlar atılmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin