blank
Ramazan Öztürk tarafından
04 Temmuz, 2024 13:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

10 bin lira ile tatil yapılır mı?

KARABÜK - Türkiye de emeklilere yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sunulan ücretsiz tatil imkanını sokaktaki emeklilere sorduk.

Emekliler; “Emekliye müjde” vererek açıklanan tatil fırsatı haberlerini, yakınarak ve tepki göstererek karşılık verdi. Gazetemize konuşan emekliler şunları açıkladı. Emekli vatandaşlar; “Karnımızı zor doyuruyoruz ne tatili…!”diyen emekliler ay sonunu zor getiriyoruz diyerek tepkilerini gösterdi. Emekliler, maaşlarının günlük harcamalara bile yetmediğini temel ihtiyaçları karşılamakta zorlandıklarını tatilin artık büyük bir lüks haline geldiğini ifade etti.  Emekliyim ekonomik zorluklar çekiyorum “tatil bizim neyimize, zenginsen gidersin tatile, bizim için lüks ..! “ Emekliler Geçim Derdinde "Emekli maaşımla sadece köyüme gidip orman havası alabiliyorum, tatil yapmaya imkan yok." diyen vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarını açıkça ifade etti. Bir başka emekli ise, "İsyandayım, 10 bin TL maaşla nasıl tatil yapayım? KYK yurtlarının ücretsiz olması bile çözüm değil, tatile gitmek için para gerekiyor." şeklinde konuştu. Emekliler, gelecek dönemlerde emeklilik maaşının düzenlenmesi ile yaşam kalitelerinin daha çok artırılmasını ve taleplerinin dikkate alınmasını umut ettiklerini belirtti. (Kaynak ve Röportaj: Simge Aykan) HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...   .          
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da 100 yıllık mahallenin adı değişti: “Ölüce” artık “Güzelyurt”

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 100 yıllık geçmişe sahip Ölüce Mahallesi, köy statüsü kazanmasının akabinde "Güzelyurt" ismini aldı.
İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla, Kasımlı köyüne bağlı Davullar, Çöngelli, Ferahlı ve Ölüce mahalleleri ile Kabalar köyüne bağlı Leller Mahallesi resmen köy oldu. Yeni düzenlemeyle Ölüce Mahallesi’nin ismi "Güzelyurt Köyü" olarak değiştirildi.
Aralık 2024’te yapılan halk oylamasında ezici çoğunlukla köy statüsüne geçiş için "evet" denilmişti.
Köy sakinlerinden Hüseyin Yılmaz, isim değişikliğinin uzun müddettir gündemde olduğunu belirterek, "75 hanemiz bulunan eski Ölüce Mahallesi’nin ismi mahalle halkının başvurusu üzerine değiştirildi. 100 yıllık geçmişi var ancak isimden rahatsız oluyorduk. Bölgemizde kazalar olunca beşerler ‘Ölüce’ isminden korkuyor, bu yüzden köyümüzün ismi Güzelyurt oldu" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin