Reklam
Reklam

1 kilo balın arıcıya maliyeti 128 TL: 250 liradan ucuz olan ürünler bal diye satın alınmamalı

1 kilo balin ariciya maliyeti 128 tl 250 liradan ucuz olan urunler bal diye VrjzYebu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, 2024 yılında bir kilogram çiçek balının arıcıya maliyetinin 128 TL olduğuna dikkat çekerek, insanların 250 liradan ucuz olan ürünleri bal diye satın almamaları gerektiğini söyledi.

Ordu’da 3 bin 500 kayıtlı arıcı ve yaklaşık 10 bin aile arıcılık sektöründen geçimini sağlıyor. Ordulu arıcılar tarafından 50’yi aşkın ilde üretimi yapılan ballar Avrupa ülkelerine de ihraç ediliyor. Yılda 20 bin ton ile Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da, bir kilogram çiçek balının 128 TL maliyeti olduğu, ucuz fiyatlı ürünlerin bal diye satın alınmaması gerektiği belirtildi.

“İnsanlarımızı zehirlemeye devam ediyor, hepsinin imha edilmesi gerekiyor”

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, bal adı altında laboratuvarlarda üretilen ürünlerin imha edilmesi gerektiğini söyledi. Çiftçi, “Bugün market raflarında 70-80 liraya satılan ballar var. Emeğimizin çalındığını söylemiştik, geçen günlerde bakanlığımız, yetkili kurumların katılımı ile Ankara’da bir operasyon düzenledi. Şu anda o ürünlerin incelenmesi devam ediyor, inşallah imhası gerçekleşir. Fabrikanın sahibi reçel yaptıklarını söyleseler bile orada 92 tane firmanın etiketi yakalandı. Market raflarında bu etiketli ürünlerin satışı devam ediyor. Baskından önce bu ballar 130 liradan satılıyordu, şu anda 60 liraya kadar düşürüldü. Maalesef insanlarımız zehirlenmeye devam ediyor. Arıcılarımız ballarını satmak için yaylalarda bekliyor. Sahtekarların balları market raflarında ancak gerçek arıcılarımız balları ellerinde duruyor. Bu baskın dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“250 liranın altında hiçbir balı satın almasınlar”

Laboratuvar ortamında enzimler kullanılarak elde edilen ürünlerin bal olmadığını, insanları zehirleyen bir madde olduğunu ve arıcıların emeğini de olumsuz etkilediğini aktaran Çiftçi, “İnsanlarımızın bilindik yerlerden, birliklerden ve market raflarında ise bilindik firmalardan bal almaları gerekiyor. Bakıldığında bir kilogram balın 128 lira olduğu bir ortamda, bir kilogram balı 250 TL’nin altında hiçbir yerden almasınlar. Market raflarında 70-80 liraya satılan ürünlerin bal olmadığını her zaman olduğu gibi yeniden söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Belediyenin yaz kursları için kayıtlar başladı

Belediyenin yaz kurslari icin kayitlar basladi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 13:57 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde yaz kurslarının kayıt sürecini başlattı. 22 Haziran itibarıyla başvuruların alınmaya başlandığı kurslar, 6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında KAMER (Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi) birimlerinde gerçekleştirilecek.

Kurs programı kapsamında 8-13 yaş arası çocuklar için Çarşamba ve Cuma günleri yüzme eğitimleri verilecek. Ayrıca Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki KAMER merkezlerinde Yaz Kur’an Kursları düzenlenecek. Yetişkinlere yönelik Sağlıklı Yaşam Egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki merkezlerde uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları bu kurslardan faydalanmaya davet etti. Karabük’te her yaştan vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli, en neşeli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çocuklarımız bir yandan yüzme kurslarımızla spor yapıp serinlerken, diğer yandan açtığımız Yaz Kur’an Kursları ile manevi değerlerini pekiştirme imkanı bulacaklar. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başvurular ve detaylı bilgi için Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesi (karabuk.bel.tr) ile 444 21 78 ve 0501 078 78 78 numaralı hatlar aranabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin