karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

1 Ekim Dünya Yaşlılar ve Çocuklar Günü kutlandı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yücel Huzurevi Sakinleri ile Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti alan çocuklar için Yücel Huzurevi bahçesinde düzenlenen etkinliklere Vali Kemal Çeber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, Yücel Huzurevi sakinleri ve SED’den yararlanan çocuklar ile aileleri katıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce müsabakasını izleyen Vali Kemal Çeber kazanan takımı kutlayarak Bocce hakkında bilgiler aldı. Attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamak amacıyla yapılan atışlarda rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuk Günü etkinlikleri Hasan Alp konseri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
de
Berkay Doğan tarafından
03 Mart, 2026 09:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’ün Milletvekili Sayısı 3’ten 2’ye Düştü

Karabük’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekili sayısı 3’ten 2’ye düşürüldü. Bu karar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınarak 3 Mart 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeyle birlikte Karabük, TBMM’de artık yalnızca 2 milletvekili ile temsil edilecek.

YSK, illerin milletvekili sayılarını belirlerken Türkiye İstatistik Kurumu’nun en güncel nüfus verilerini esas alıyor. Bu kapsamda nüfus artış hızı düşük olan veya göç veren illerde milletvekili sayısında azalma olurken, nüfusu hızlı artan büyükşehirlerde sandalye sayısı artırılabiliyor. Son karar kapsamında Antalya ve İstanbul gibi büyükşehirlerin vekil sayısı artarken Karabük’ün sandalyesi bir azaltıldı.

Karabük Açısından Değerlendirme

Nüfus ve Temsil İlişkisi:
Milletvekili sayıları, Türkiye’de her genel seçim öncesi nüfus verilerine göre yeniden belirleniyor. Karabük’ün nüfusunun diğer illere göre daha yavaş artış göstermesi veya göç vermesi, vekil sayısının azaltılmasında başlıca etken olarak yorumlanıyor. Bu tür değişiklikler, sayısal temsilde iller arasındaki dengesizliği azaltmayı amaçlasa da Karabüklülerin temsil gücünü de etkiliyor.

Temsil Gücünün Azalması:
Karabük’ün milletvekili sayısının 2’ye düşürülmesi, Meclis’te ilin sesinin daha sınırlı sayıda temsilciyle duyurulması anlamına geliyor. Bu durum, özellikle bölgesel projeler, yatırım talepleri ve TBMM komisyonlarındaki söz hakkı gibi konularda dezavantaj olarak algılanıyor.

Vatandaşlar Ne Düşünüyor?
Karabüklü vatandaşlar arasında bu karar çifte yorum aldı: Bir kesim, nüfus temelli adil bir dağılım olduğunu ve sistemin hukuki gerekliliklerini hatırlatarak kabul ederken diğer kesim ise ilin temsil gücünün azalmasından endişe duyuyor, yerel sorunların ve Karabük’ün sesini TBMM’de güçlü şekilde duyurma fırsatının zayıflayacağını belirtiyor.

Siyasi Yansımalar:
Partiler ve aday adayları açısından da bu tür bir azalma stratejik planlamayı etkileyebilir; iki sandalye için rekabet, önceki 3 sandalyeye göre daha yoğun ve kritik bir seçim çalışmasına dönüşebilir. Karabük’ün milletvekili sayısının 3’ten 2’ye düşürülmesi, Yüksek Seçim Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımladığı nüfus temelli dağılım kararıyla resmileşti. TBMM’deki sandalye sayısının azalması, Karabük’ün Meclis’teki temsil gücünü doğrudan etkilerken; bu değişikliğin kentin siyasi dengelerine, yatırım ve proje süreçlerine nasıl yansıyacağı ise önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin