Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 14:29 tarihinde yayınlandı
0

1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) başladı.
KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ile Ankara, Bolu, Aksaray, Çankırı, Karabük, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Eskişehir’den ilgililer katıldı.
Toplantının açılışından konuşan Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Alparslan Öğüt, ülkenin bilim, sanayi ve teknoloji ile ilgili konularını istişare edilmesi için toplantıların düzenlendiğini söyledi.
Toplantı da önemli konuların görüşüleceğini belirten Öğüt, ” Hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmak önemli. Yapılacak sunumlar ile yapılan çalışmalar anlatılacak. Burada amacımız ortak bir dil yakalamak. Hükumetimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koydu. Milli gelirin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranın yüzde 5’e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek haneli rakamlarda sabitlenmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl ayrı ayrı hedefler belirlenmiştir” dedi.
Bu hedeflere ulaşılması için tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü belirten Öğüt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Bu nokta da bizim bakanlığımız daha ayrı bir yere sahiptir. Kalkınmanın en önemli unsurları bizim bakanlığımızın görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bilim, teknoloji, yenilik ve girişimi ilerlemenin en önemli kavramlarıdır. Bütün bunların uygulama alanı ise sanayi, tarım ve hizmetler sektörüdür. Bakanlığımız çalışmaları ile sanayi, tarım ve hizmetler sektörünün önünü açabilecek araçlara sahiptir. Teknoloji ve yenilik politikamızın esasları var. Yenilikçi ve toplumsal bir kültür oluşturulması, yaratıcı ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden ve uygulamaları aktaran dinamik bireyler oluşturmak, bilgi ekonomisi geçerek katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmak, yenilik ekosistemini geliştirmek, arge harcamalarını artırarak, daha ekonomik bir alt yapı kurmak, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma yaparak, girişimci yapısını desteklemek, gelişmiş ülkelerden sadece teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi akışını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bunlara farklı unsurlar da eklenebilir. Önemli olan artık atılım yapma zamanın geldiğidir. Ülkemizin üstüne düşen tarihi rolleri oynayabilmesi için bilim ve sanayi atılımları önemle yapılmalıdır. Yeni şeyler yapalım. Yeniliklere açık olalım. Girişimciliğin önünü açalım. 2023 yılında ülkemizi hedeflenenden çok daha ileriye götürelim.”
İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Safranbolu’da yapılacak toplantı ile sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin