1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 14:29 tarihinde yayınlandı
0
0

1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) başladı.
KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ile Ankara, Bolu, Aksaray, Çankırı, Karabük, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Eskişehir’den ilgililer katıldı.
Toplantının açılışından konuşan Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Alparslan Öğüt, ülkenin bilim, sanayi ve teknoloji ile ilgili konularını istişare edilmesi için toplantıların düzenlendiğini söyledi.
Toplantı da önemli konuların görüşüleceğini belirten Öğüt, ” Hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmak önemli. Yapılacak sunumlar ile yapılan çalışmalar anlatılacak. Burada amacımız ortak bir dil yakalamak. Hükumetimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koydu. Milli gelirin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranın yüzde 5’e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek haneli rakamlarda sabitlenmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl ayrı ayrı hedefler belirlenmiştir” dedi.
Bu hedeflere ulaşılması için tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü belirten Öğüt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Bu nokta da bizim bakanlığımız daha ayrı bir yere sahiptir. Kalkınmanın en önemli unsurları bizim bakanlığımızın görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bilim, teknoloji, yenilik ve girişimi ilerlemenin en önemli kavramlarıdır. Bütün bunların uygulama alanı ise sanayi, tarım ve hizmetler sektörüdür. Bakanlığımız çalışmaları ile sanayi, tarım ve hizmetler sektörünün önünü açabilecek araçlara sahiptir. Teknoloji ve yenilik politikamızın esasları var. Yenilikçi ve toplumsal bir kültür oluşturulması, yaratıcı ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden ve uygulamaları aktaran dinamik bireyler oluşturmak, bilgi ekonomisi geçerek katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmak, yenilik ekosistemini geliştirmek, arge harcamalarını artırarak, daha ekonomik bir alt yapı kurmak, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma yaparak, girişimci yapısını desteklemek, gelişmiş ülkelerden sadece teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi akışını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bunlara farklı unsurlar da eklenebilir. Önemli olan artık atılım yapma zamanın geldiğidir. Ülkemizin üstüne düşen tarihi rolleri oynayabilmesi için bilim ve sanayi atılımları önemle yapılmalıdır. Yeni şeyler yapalım. Yeniliklere açık olalım. Girişimciliğin önünü açalım. 2023 yılında ülkemizi hedeflenenden çok daha ileriye götürelim.”
İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Safranbolu’da yapılacak toplantı ile sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin