Zonguldak’ta Temmuz ayında 630 konut satıldı - Karabük Haber Postası
zonguldakta temmuz ayinda 630 konut satildi 1iPal918
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Temmuz ayında 630 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran, Zonguldak’ta 2025 yılı Temmuz ayında toplam 630 konut satışı gerçekleşti.

Satışların 88’i ipotekli, 542’si ise öbür satış tiplerinden oluştu. Satış durumuna nazaran ise 222 konut birinci el, 408 konut ikinci el olarak el değiştirdi. Geçen yılın tıpkı ayında ise kentte 594 konut satılmıştı. Bu periyotta 62’si ipotekli, 532’si öteki satış çeşitlerinden olurken, 208’i birinci el, 386’sı ikinci el satış olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 7
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Mart, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan KARDEMİR’e ziyaret ve inceleme

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcıları Erol Özkan, Mustafa Şahin, Kerem Süleyman Yüksel, Murtaza Ersöz, Meral Batı Demirbaş ve Nesrin Uygun ile birlikte Karabük’ün sanayi kuruluşlarından Kardemir A.Ş.’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Vali Oktay Çağatay, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Niyazi Aşkın Peker’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretin devamında Vali Oktay Çağatay, Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker ve Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç eşliğinde üretim sahalarında incelemelerde bulundu. Bu kapsamda sırasıyla Hammadde Manipülasyon Tesisleri, Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar, Çelikhane, Çubuk Kangal Haddehanesi ve Demiryolu Teker Üretim Tesisleri ziyaret edilerek yürütülen üretim süreçleri, kapasite durumu ve teknik altyapı hakkında yetkililerden detaylı bilgi alındı.

Gerçekleştirilen incelemelerde Kardemir’in ülke sanayisindeki stratejik önemi, üretim gücü ve istihdama sağladığı katkılar ele alınırken, devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımlar da değerlendirildi.

Vali  Oktay Çağatay, ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede, Kardemir’in Karabük ve ülke ekonomisi açısından büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, üretim kapasitesinin artırılmasına ve teknolojik gelişmelere yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.

 

Vali Cagataydan KARDEMIRe ziyaret ve inceleme3

Bizi sosyal medyadan takip edin