Zonguldak’ta şoförler odası seçimlerinde gergin anlar - Karabük Haber Postası
zonguldakta soforler odasi secimlerinde gergin anlar dZbrw6qO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta şoförler odası seçimlerinde gergin anlar

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 40. Olağan Genel Kurulu’nda delege kartları yüzünden çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Gergin geçen kongrede 529 oy alan Tunay Keskin başkan seçildi.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bir otelde gerçekleştirilen olağan genel kurulunda oy verme işlemi sırasında tansiyon bir anda yükseldi. İddiaya göre delege kartları nedeniyle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek yerini arbedeye bıraktı. Salonda ortalığın karışması üzerine bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri olaya müdahale ederek tarafları ayırdı. Takviye ekiplerinin de sevk edildiği kongre salonunda oy verme işlemi süresince geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Sandıktan değişim çıktı

Divan başkanlığını Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un üstlendiği genel kurulda, mevcut Başkan Osman Bahar, Ersin Öztürk ve Tunay Keskin aday oldu. Saat 17.00 itibarıyla sandıkların açılmasıyla sayım işlemine geçildi. 15 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Ersin Öztürk 78, mevcut başkan Osman Bahar ise 355 oy aldı. Rakiplerini geride bırakarak 529 oy alan Tunay Keskin, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yeni başkanı seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan ve tebrikleri kabul eden Tunay Keskin, sorunları yakından bildiğini ifade ederek, “Şoför esnafımız kazandı. Hizmetlerimiz çok iyi olacak ve bunu herkes görecek. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda citymall avmye muhur DsfT1JlU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da CityMall AVM’ye mühür

Samsun’un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren CityMall AVM, mahkeme kararı doğrultusunda “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı.

Atakum ilçesinde bulunan CityMall AVM, mahkemeden verilen kapanma kararının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. İlçe belediyesi ekipleri AVM içerisindeki dükkânları tek tek mühürlerken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de binanın tamamını mühürleyerek kapatma işlemini gerçekleştirdi.

Mühürleme işleminin ardından son durum hakkında bilgi veren AVM yöneticilerinden Yunus Emre Çelik, “AVM ilk olarak iş merkezi ruhsatlıydı. Sonrasında AVM’ye dönüştürüldü. Büyükşehir’den AVM ruhsatı alındı ve iş merkezi AVM’ye dönüştürüldü. 6 yıl faaliyet gösterdikten sonra mahkeme ruhsatı iptal etti. Sonrasında imara aykırılıktan dolayı bazı yapıların ve alanların yıkılması istendi. Yangın mevzuatına uygun olmadığı söylendi. Tüm eksikleri giderdik, bizden 1 istediler, biz 10 yaptık. İskân başvurusu için tüm hissedarların imzası gerekmekte ancak iki hissedar imza vermemektedir. Bu durum, çoğunluğun hakkını engellemektedir. Mahkeme, çoğunluğun lehine karar vermemiştir. Belediye, alışveriş merkezini kapatma kararı almış ancak yürütmeyi durdurma talepleriyle süreç uzamıştır. Çalışanlar ve mağazalar mağdur olmaktadır. Belediye, eksikliklerin giderilmesine rağmen ruhsat vermemekte ve kontrol etmemektedir. İki hissedarın çoğunluğu mağdur etmesi nedeniyle dava açılmıştır. Sürecin hızlandırılması ve mağduriyetin giderilmesi için belediyenin inisiyatif kullanması gerektiği belirtilmiştir. Alışveriş merkezinin kapanması, ekonomik döngüyü bozmakta ve birçok kişiyi mağdur etmektedir. Burada bin çalışan, dolaylı olarak 5 bin kişi ekmek yemektedir. Cuma günü tekrar yürütmeyi durdurma duruşması var. O sürece kadar AVM ve mağazalar kapalı. Burada mağdur olan çalışanlar olacak. Cuma günü aksi bir karar çıkmazsa AVM bir sonraki karara kadar kapalı kalacak” dedi.

AVM, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatılırken, çevik kuvvet ve diğer polis ekipleri de muhtemel bir olumsuzluğa karşı tedbir aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin