Karabük Postası tarafından
13 Ağustos, 2016 11:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta sağanak yağış hayatı felç etti

ZONGULDAK ’ta dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı. Olay dün akşam saatlerinde Çaydamar Mahallesi Baruthane Sokak üzerinde meydana geldi. Günün ilk saatlerinde olayın yaşandığı yere gelen DSİ ekipleri köprünün bulunduğu alan bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, çalışmalar hakkında bilgi verdi. DSİ yetkilileri tarafından köprü yenilenme çalışmasında tedbir alınmadan bir çalışma yapıldığını ifade eden Uzun, “Gece yarısı başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Elvanpazarcık’tan ve kardeşler köyünden gelen sel suları Baruthane caddesinde bulunan Kokaksu Deresinin taşmasına neden oldu. Burada DSİ’nin yan duvarları yapıp iki tane köprüyü yenilemesinden tedbir almamasından kaynaklanan olay bir köprü bitmeden ikinci köprüye başlandı. Bunun nedeni işlerin hızlı yürümesi ama bu şiddetli yağmurun köprü ayaklarındaki direklerin gelen hafriyatları tıkayacağını hesap etmediler. Gece DSİ’nin iş makinasını getirdik. Bazı yerleri açtı bazı yerleri patlattı. Bu akşam itibariyle yağmur dinecek. Köprünün ayağı geçişe uygun hale getirilecek” şeklinde konuştu. Yaşanan olay nedeniyle iş yerlerine giremediklerini ifade eden Esnaf Mustafa Yılmaz, DSİ’nin tedbir almadan yaptığı çalışma sonucunda mağdur olduklarını ifade ederek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin