blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta bisiklet kulübüne kadın başkan seçildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde faaliyette bulunan ’Çaycuma Bisiklet Kulübü’nün Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Erkan Akçelik seçimi kaybederek, kulübün yeni başkanı Tülay Tuncel oldu.
Çaycuma’da bir müddettir faaliyetlerde bulunan Bisiklet Kulübü’nün Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’da mevcut lider Erkan Akçelik yine başkanlık için adaylığını açıklarken, karşısına rakip olarak bayan aday Tülay Tuncel çıktı.
Kongre, Bisiklet Kulübü’ne ilişkin faaliyet binasında gerçekleştirildi. Kongrede, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde gündem hususlarına geçildi. Gündemde yer alan başkanlık seçimlerinde Erkan Akçelik ve Tülay Tuncel, başkanlık adayı olarak üyelerin karşısına çıktı. Kulübün üyeleri başkanlık seçimlerinde tarafını bayan aday olan Tülay Tuncel’e vererek, seçimleri kazanan aday Tülay Tuncel oldu.
Seçimlerde 31 oy kullanıldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. Sonuçlarla birlikte mevcut aday olan Erkan Akçelik 12 oy alırken, Tülay Tuncel ise 18 oy alarak Çaycuma Bisiklet Kulübü’nün yeni başkanı seçildi. Kulübe başkan olarak seçilen Tülay Tuncel’in yönetim kurulu da muhakkak oldu. Buna nazaran lider Tülay Tuncel, Lider Yardımcısı Ahmet Dereli, Sayman Emre Can Kurt, Genel Sekreter Selin Ergil, Üye Nurten Köktürk oldu. Denetleme Kurulu ise Gülhan Çetin, Döndü Uzaldı ve Deniz Özger olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin