Zonguldak’ta av yasağının kalkmasına saatler kala balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı.
1 Eylül’de kalkacak olan av yasağına saatler kala Kozlu Limanı’nda balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı. Kozlu Su Eserleri Kooperatifi Lideri Ergün Kayhan, bu yıl hamsi ve lüferden ümitli olduklarını söyledi.
Endüstriyel balıkçılığın olmasını istediklerini bu sayede halkın ucuz balık yiyebileceğini söz eden Kayhan, “1 Eylül’de balıkçılık dönemimiz açılmış olacak. Bu dönem balıkçılarımıza, topluluğumuza güzel olsun. Geçen sene palamut açısından çok hoş geçti. Şu ana kadar pek yüzünü istenilen oranda görmüş değiliz. Karadeniz’de şu anda torik yavruları avlanıyor. Halkımızın ucuz balık yiyebilmesi için endüstriyel balıkçılık olması lazım. Kıyı balıkçılığının halka yansıması çok sıkıntı olur ve kıymetli olur. Endüstriyel balıkçılarla konuştuğumuzda geçen seneye göre palamudun çok az olacağını hamsi ve lüfer balığının bol olacağını iddia ediyoruz. Bu sene ikisinden ümitliyiz. Lakin hamsinin artık değil Ekim ayının ortasından sonra avlansın ve halkımız ucuz balık yesin istiyoruz” diye konuştu.


246
Zonguldaklı balıkçılar yeni dönemde hamsi ve lüferden ümitli
267
Kastamonu’da fuhuş operasyonu: 1 gözaltı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, Bozkurt ilçesinde tespiti yapılan bir adrese fuhuş operasyonu düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alınırken, 5 mağdur kadın da kurtarıldı.
Şüpheli şahsın işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

