Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldaklı balıkçılar yeni dönemde hamsi ve lüferden ümitli

Zonguldak’ta av yasağının kalkmasına saatler kala balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı.

1 Eylül’de kalkacak olan av yasağına saatler kala Kozlu Limanı’nda balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı. Kozlu Su Eserleri Kooperatifi Lideri Ergün Kayhan, bu yıl hamsi ve lüferden ümitli olduklarını söyledi.

Endüstriyel balıkçılığın olmasını istediklerini bu sayede halkın ucuz balık yiyebileceğini söz eden Kayhan, “1 Eylül’de balıkçılık dönemimiz açılmış olacak. Bu dönem balıkçılarımıza, topluluğumuza güzel olsun. Geçen sene palamut açısından çok hoş geçti. Şu ana kadar pek yüzünü istenilen oranda görmüş değiliz. Karadeniz’de şu anda torik yavruları avlanıyor. Halkımızın ucuz balık yiyebilmesi için endüstriyel balıkçılık olması lazım. Kıyı balıkçılığının halka yansıması çok sıkıntı olur ve kıymetli olur. Endüstriyel balıkçılarla konuştuğumuzda geçen seneye göre palamudun çok az olacağını hamsi ve lüfer balığının bol olacağını iddia ediyoruz. Bu sene ikisinden ümitliyiz. Lakin hamsinin artık değil Ekim ayının ortasından sonra avlansın ve halkımız ucuz balık yesin istiyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ahsap ev kullanilamaz hale geldi 1b7EpAxS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’da iki katlı ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Akmescit Mahallesi Kırkodalı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tayfun ve Hülya Haliloğlu çiftine ait, iki katlı ahşap evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çevresinde bulunan diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin