Zonguldak, Manda Islahı Projesine Dahil Edildi

Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2016 06:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Zonguldak’ın bu yıl ilk kez Halk Elinde Hayvan Islahı Projesinin bir parçası olan manda ıslahı projesine dâhil edildiğini belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Zonguldak’ta manda yetiştiriciliği yapan üreticilerin bu destekten faydalanabilecekleri ve bu destekten yararlanmak isteyen üreticilerinde var olan işletme kapasitelerini arttırmaları gerektiği vurgulandı. Yapılan çıklamada, “Şu an itibariyle İlimiz sınırları dahilinde 514 baş anaç manda ve 249 baş anaç manda adayı (malak) olmak üzere toplam 763 baş kayıtlı manda bulunmaktadır. Desteklerin alınabilmesi için 800 baş manda gerektiğinden bu rakama ulaşmak için gerekli olan 37 baş mandanın üreticilerimiz tarafından temin edilerek desteğe hak kazanılması gerekmektedir. Filhakika; 2015 yılında İlimizde anaç manda desteği alan 441 anaç manda için 176.400.- TL, 280 baş malak için ise 42.000.-TL olmak üzere manda üreticilerimize toplam 218.400.-TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2016 yılında yukarıda izah edilen destek 800 mandaya ulaşılmak suretiyle alınabilirse; 680.000.-TL yeni destek verilmiş olacaktır. Bu ise iyi süt veren yaklaşık 110 baş anaç manda demektir. Bir diğer ifadeyle manda yetiştiricilerimiz her bir dişi manda veya damızlık boğası için 850.-TL destek almış olacaklardır. Ayrıca yeni doğan malak için malak başı 350.-TL ve damızlığa ayrılmaya uygun malaklar için malak başı 200.-TL destek ödemesi yapılacaktır. Halk Elinde Manda Islahı Proje kapsamında manda boğası ve damızlığa ayrılmış manda yavrusuna destek verilmektedir. Bundan yararlanmak için Manda Yetiştiricileri Birlik Üyeleri birliklerine; üye olmayan üreticilerimiz ise İl veya ilçe Müdürlüklerimize 01 Ekim-31 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.