Safranbolu Belediyesi tarafından Projelendirilen ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” Projesi kapsamında Yöresel Ürünler Pazarı açıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri ile vatandaşların katıldığı a çılışta kısa bir konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu; “Azıcıkta olsa katkımız oldu ise bu bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir. Projeyi finanse etmek işin bir yüzü, ancak böylesi güzel bir projeyi hazırlamak çok daha büyük bir yük. Sayın Belediye Başkanımız bu yükün altına girdiler. Ben Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise “ Safranbolu’da bir hizmet halkasını daha halkımıza sunuyoruz. Bugün farklı bir konuda hazırlamış projemizi hayata geçiyoruz” dedi.
Hünerli ellerde yöresel değerler başlıklı projenin Safranbolu geçmişinde en önemli turizmin gelir ve istihdam kaynaklarından biri olan dericilik sektörünün sanatının yeniden canlanmasını içerdiğini kaydeden Başkan Aksoy; “ Kalkınma Ajansı bölgemizdeki yatırımları destekleme hususunda bir başlık açıldığında Safranbolu belediyesi o başlığa en fazla en hızlı müracaat eden kurumlardan bir tanesi. Pek çok projemizde BAKKA hep destek verdi. BAKKA’nın desteği ile kurduğumuz siyensi atölyesi ile Şuanda Safranbolu’nun hediyelik eşya sektörünün bir kısmı karşılanıyor. Şimdi açılışını kaptığımız kursa gelmeye yönelik isteğin yanında bu kursta üretilen ürünlerin satışını bekleyen işyerlerimiz var. Bugün yaptığımız bir açılış değil kaybolan sanatın yeniden dirilişi. Safranbolu’da turizm sektörünün ihtiyacı olan yerel değerlerin ön plana geçilmesi için büyük bir adım. Bizleri destekleyen Emin Demir abimiz makinelerini bu kursa bıraktı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ana sektör olarak turizmi benimsemiş bir kent olan Safranbolu’da, kültü turizm ağırlıklıdır” dedi.
Aksoy şöyle devam etti; “Buraya gelen turistlerimiz, insanlarımız Türk kültürüne dair geçmiş izleri bulmak istiyor. Çin maçlı almak istemiyor. Uzak Doğudan gelen turistlere Çin malı satmaya kalktığımızda bu turizm sürdürülebilir olma imkânına kavuşamaz. SAKEM olarak kurmuş olduğumuz yerel eğitim birimimiz, tüm hızıyla Safranbolu yöresel değerlerinin hediyelik eşya olarak gelen turistlerimize ulaştırma hedefinde. Belediye olarak bu kurslarda sadece eğitim verip oradaki insanlara başınızın çaresini bakın demiyoruz. Üretim yapmaya, orada öğrendikleri uygulamayı sürdürmeleri içinde Belediye olarak imkân tanıyoruz. BAKKA’ya vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Açtığımız yöresel ürün pazarımızda 9 stant oluşturarak Safranbolu’nun köylerinde yetişen yöresel ürünlerimizi buradan satacağız. Bu statlarda turizm halkına hareketlik ortamına kavuşacak. Kırınköy bölgesi en fazla turizmde arkada kalan değer. Burada tarihi konaklarımız var buradaki konaklar Rum konakları olup bunu da turizme kazandırma hedefindeyiz. Ben bu vesile ile yeni projemizin tüm Safranbolu’muza hayırlı olmasını cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. ”
Son olarak söz alan Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’da ; “ Safranbolu’yu korumak gelecek kuşaklara aktarmak, Safranbolu’da yaşan yöneticilerimizin, Ülke yöneticilerimizin asli görevi olduğu kadar, bu hepimizin ortak görevidir. Safranbolu Türkiye için önemlidir elbette ama biliniz ki Safranbolu tüm Dünya için çok önemlidir. Bu kent UNESCO dünya miras listesine girerek b unu kanıtlamıştır. İnşallah el birliği ile bu değerimizin kıymetini bileceğiz. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum”
Konuşmaların ardından yapılan dualardan sonra kurdele kesilerek Yöresel Ürünler Pazarı hizmete açıldı.