Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2018 13:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’nin değerleri Yenice’de buluştu 

Yenice Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, Karabük Yeniceliler Derneği Başkanı Murat Çorbacı, Zonguldak Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Kdz.Ereğli Yeniceliler Derneği Başkanı Şener Mısırlı ve Türkiye Tekder Genel Başkan Vekili Murat Çatalçam’ın birlikte organize ettiği “Yenice Değerleri Buluşuyor” kahvaltısı Yenice orman işletme müdürlüğü salonunda yapıldı.
Kahvaltıya, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, siyasiler, yurt içi ve dışı Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve Yenice’de yaşayan sanayici ve iş adamları, akademisyenler, üst düzey bürokratlar, üst düzey siyasetçiler, doktorlar, hakimler, savcılar, avukatlar, sanatçılar, sporcular ve basın mensupları katıldı.
Kahvaltı programında konuşan Kaymakam Muhammed Evlice kısa süre önce Yenice’de göreve yeni başladığını belirterek katılımcıları selamladı.
Yenice STK ve dernek başkanları adına konuşan Türkiye Tekder Genel Başkan Vekili Murat Çatalçam, uzun süredir böyle bir organizasyon yapmak istediklerini belirtti.
Çatalçam , “Uzun süredir yapılmasını arzu ettiğimiz bu programımız sayesinde Yenice dışında, ülkemizin farklı yerlerinde hatta dünyanın çeşitli yerlerinde; akademisyen, işadamı, bürokrat, doktor, hukukçu, sporcu, sanatçı, siyasetçi , ilçemiz kanaat önderleri ve özel sektörde yönetici olarak görev yapan başarılı hemşerilerimizi davet ettik. Bazı dostlarımızın işlerinin yoğunluğu ve önceden oluşan programları nedeniyle katılamadılar. Bizlerinde unuttuğumuz hemşerilerimiz olabilir şimdiden çağıramadığımız unuttuğumuz değerlerimizden özür dileriz. Siz değerli hemşerilerimizi tanımak, tanıtmak ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Siz değerlerimizden görev yaptığınız yerlerde ve kurumlarda güzide ilçemizi tanıtmanızı istirham ediyor sizleri bu cennet köşesi ilçemizin turizm elçisi olmaya davet ediyoruz. Geleceğimiz gençliğinin elinden tutup, özellikle kız evlatlarımızın burs ve kurslar ile desteklenip sizler gibi kariyerler yakalaması için her birimiz en az bir kişiye sahip çıkalım istiyoruz.” dedi.
Çatalçam sivil toplum örgütleri olarak katılımcılarla Yenice’nin sorunlarını da konuşmak istediklerini belirterek, “ Özellikle, Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımı, yüksekokul bölümlerinin artması, Karabük-Yenice yolunun duble hale getirilmesi, turizm konusunda çalışmaların yapılması, 40 sene önce heyelan ilan edilen ama heyelandan eser kalmayan yerlerin vasfının değiştirilmesi, 2B arazilerinin sorunu, doğalgaz sorunu, HES konusu, dış göçün önlenmesine yönelik çalışmaların yapılması, belki de önemli konulardan biri yetişmiş insanımıza içeri de ve dışarı da sahip çıkılmaması ve seçim dönemlerinde insanlarımızın ötekileştirilmesi, ne olursa olsun Yenice konusunda birlikte hareket edememe konularıdır. Bizler bu konularda ortak hareket etmek, yukarıdaki konularda iktidardan çalışma yapmasını ve muhalefetten çalışmaları takip etmesini istiyoruz.” dedi. Yaklaşık beş ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Çatalçam, “Yaklaşık beş ay sonra yerel seçimlerimiz yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Karabük’te birinci, Zonguldak’ta üçüncü büyük nüfusa sahibiz. Bu nüfusu iktidar ve muhalefet yok sayamaz ve saymamalıdır da. Demografik nüfuslar siyasetteki başarı için önemli bir argümandır.” diye konuştu.
Kahvaltının ardından topluca hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.